Löftet till ÖFK-fansen inför supermatchen mot Arsenal: ”Aldrig, aldrig, aldrig att jag sviker dom”

Nu väntar Arsenal för Östersunds FK.
Då kommer löftet som alla ÖFK-supportrar älskar.
– Jag skulle aldrig i mitt liv svika dom. Aldrig, aldrig, aldrig, säger ordföranden Daniel Kindberg till Sportbladet.

I dag lottades slutspelet till Europa League och bragdlaget Östersunds FK fick tuffast möjliga motstånd. Men vilken supermatch det kommer att bli mot Arsenal!

En av Europas allra största och mest namnkunniga klubbar kommer först till lilla Jämtkraft Arena och ska sedan bjuda in ÖFK till pampiga Emirates Stadium. Det kommer bli två helt otroliga matcher och två väldigt skilda världar i vardera möte.

För när 16-delsfinalen i Europa League inleds på svensk mark så är det Jämtkraft Arenas med en kapacitet på 8 000 åskådare som gäller. Möjligheten finns att flytta matchen till Tele2 Arena eller betydligt större Friends Arena – men det kommer absolut inte att hända.

”De får skjuta mig först”

Det lovar nu ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg till alla supportrar. Detta trots att en match i Stockholm hade kunnat inbringa en hel del mer pengar till klubbkassan.
– Jag skulle aldrig i mitt liv svika Östersundarna och jämtarna. Aldrig, aldrig, aldrig. Då får de skjuta mig först innan det kommer att ske, säger Kindberg till Sportbladet och jublar också över att det blev just Arsenal.
– Jag sa innan att jag ville ha Arsenal eller Milan för de har vi störst chans att slå den 15 februari. Så jag blev skitglad. Jag kunde knappt hålla mig.

”Det är perfekt – jag är väldigt glad”

Varför? Jo, av den enkla anledningen att det INTE kommer vara roligt att spela fotboll i Östersund den 15 februari.
– De ska komma till Östersund i februari i den miljön och spela mot oss. Fotboll är ett mentalt spel så jag tänker att vi måste ändå slå de lagen någon gång om vi ska fram och då kan vi lika gärna göra det när det är som värst hos oss vädermässigt. Det är perfekt. Jag är väldigt positiv och glad, säger ÖFK-ordföranden till kvällstidningen.

Ytterligare en faktor som talar för Östersunds FK inför hemmamötet mot Arsenal är att gästerna har ett mardrömsschema i början av februari. 10 februari möter Arsenal ärkerivalen Tottenham och 24 februari möter man PL-dominanten Manchester City. Däremellan ska man flyga till Östersund…

Dela artikeln för att hylla det här beslutet av Östersunds FK!

LÄS MER: Arsenal-fansen tappar det på Twitter efter EL-lottningen: ”What the f**k is ostersunds”