Liverpool snuvas på drömvärvningen efter mötet med Klopp – får nu superkontrakt hos PL-rivalen

Liverpool snuvas på drömvärvningen efter mötet med Klopp – får nu superkontrakt hos PL-rivalen

Skyttekungen har jagats av Liverpool under en längre tid.
Men nu ser PL-giganten ut att snuvas på drömvärvningen.
Då eftertraktade Timo Werner med stor sannolikhet kommer att skriva på för ligarivalen Chelsea.

Han har vuxit ut till en riktig målmaskin senaste åren i Bundesliga. Succéanfallaren Timo Werner har gjort imponerande 74 mål på 122 matcher för RB Leipzig.

Jagad målkung

En sådan målproduktion ger så klart gott om intresse från betydligt större klubbar. Under hela den här säsongen har Liverpool visat stort intresse för att värva 24-åringen till kommande säsong.

Men på grund av coronavirusets utbrott har intresset svalnat och Liverpool har bett om mer tid innan man kan förhandla. Engelska storklubben vill först se hur hårt man drabbas ekonomiskt av pandemin.

Liverpool snuvas

Italienske journalisten Fabrizio Romano rapporterar på Twitter att Liverpool inte har kommit med något officiellt bud än. Endast huvudtränaren Jürgen Klopp har haft videomöten med Werner hittills.

Nu ser Liverpool ut att snuvas på drömvärvningen av en Premier League-rival. Tyska tidningen Bilds fotbollschef Christian Falk går ut med uppgifter på Twitter att Werner kommer att skriva femårskontrakt med Chelsea istället.

PL-rivalen agerar

Till skillnad mot Liverpool så agerar Chelsea direkt och förbereder ett bud på 619 miljoner kronor som aktiverar Werners utköpsklausul hos Leipzig. Tysken väntas sedan få ett superkontrakt hos de blåklädda där siffror på över 100 miljoner kronor per år nämns.

Därför måste Liverpool komma med ett motbud inom de närmsta timmarna om man inte vill förlora skyttekungen Werner. Att han dessutom går till en direkt rival måste kännas extra oroväckande.

LÄS MER: Spännande uppgifter: Förre PL-spelaren högaktuell för flytt till allsvenska storklubben – har erbjudits kontrakt