Legendariska PL-domaren avslöjar nu de två spelarna han var rädd(!) för att döma: ”För stora personligheter”

Legendariska PL-domaren avslöjar nu de två spelarna han var rädd(!) för att döma: ”För stora personligheter”

Han är en av Premier League-historiens mest kända domare.
Nu avslöjar Mike Dean vilka två spelare han var rädd(!) för att döma.
– Det var stora, stora personligheter, säger han.

Alla som har den minsta kollen på Premier League har stenkoll på Mike Dean. Han har dömt fotboll i den engelska högstaligan i 22(!) år, och har man varit med så länge så kommer man att vara med om mycket.

Avslöjar stora rädslan

Dean fick vara med i den gyllene eran när fotbollen var tuffare, med betydligt mer stök och bråk än vad det är i dag, och det är svårt att säga annat än att bråkstakarna var fler på planen då, än vad det är nu. Och Dean har nu, i samband med att han närmar sig pension, avslöjat att han var rädd för att döma två spelare när han kom upp i ligan.

Referee Mike Dean gestures during the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge Stadium in London, Tuesday, May 18, 2021. (Glyn Kirk/Pool via AP)

Han syftar då på Manchester United-ikonen Roy Keane, och Arsenal-legendaren Patrick Vieira.

– Jag kom upp i Premier League när jag var 31, 32, och det fanns för stora personligheter, som Keane, Vieira, och alla de stökiga spelarna. För mig att komma upp till Premier League och de spelarna, jag var rädd och nervös, säger han.

”Många har gillat det”

Mike Dean menar att hans personlighet dock föll många av de stökiga spelarna i smaken.

– Vissa gillar mig, och vissa gillar mig inte alls. Men när jag har gett spelare svar på tal, lite snabba repliker, och de inte har gillat det, så har jag bett om ursäkt, och sen har vi gått vidare, säger han.

Foto: Youtube

Men Dean har haft en otrolig karriär, och har varit omtyckt av många.

– Jag tror att många har gillat hur jag agerat, för de vet att jag kan ta lite skit och ge skit tillbaka, och att det finns en tydlig gräns.

LÄS MER: Italienska uppmaningen till Zlatan Ibrahimovic – vill att svensken lägger av: ”Sluta innan det är för sent…”

Få våra nyhetsbrev!