Legendarens tokmäktiga hyllning till Dejan Kulusevski – inför stormötet mot Frankrike: ”Gör det väldigt bra”

Dejan Kulusevski har gjort sitt första landslagsmål.
Nu hyllas han stort av Frankrikes världsmästartränare Didier Deschamps.
– Han gör det väldigt bra, säger legendaren.

Dejan Kulusevskis utveckling i Serie A har inte gått många förbi. Förra säsongen var han en av hela Europas bästa unga spelare och den enorma poängsuccén i Parma ledde till att han utsågs till Serie A:s bästa unga spelare, och att Juventus valde att betala dyra pengar för att få till en övergång.

Enorm succé

Väl på plats i storklubben har Kulusevski fortsatt att växa, och under hösten har han gjort enorm succé och har varit en av de bästa spelarna. Kulusevski har även, till slut, fått allt mer förtroende av Janne Andersson och i helgen fick han spela som anfallare, från start, i måstematchen mot Kroatien.

Dejan Kulusevski, Sverige
201114 Dejan Kulusevski of Sweden celebrates after scoring 1-0 during the Nations League football match between Sweden and Croatia on November 14, 2020 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JM0045

Då svarade han för sitt första landslagsmål – och efteråt hyllades han enormt för såväl fullträffen som insatsen i stort. På tisdagskvällen väntar den sista gruppspelsomgången för Sverige i Nations League, då Sverige gästar världsmästarna Frankrike.

Mäktiga orden

Kulusevski väntas återigen gå in som anfallare i matchen – och Frankrikes tränare Didier Deschamps är full av beundran av vad han sett.

 – Redan i matchen borta mot Sverige förväntade sig många att han skulle starta, men det gjorde han inte. Han gör det väldigt bra i Juventus, han kan användas i olika positioner där och så även i Sverige, säger han inför mötet.

201014 Dejan Kulusevski of Sweden during the Nations League football match between Portugal and Sweden on October 14, 2020 in Lisbon. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Deschamps, som under den aktiva spelarkarriären gjorde över 100 matcher för just Juventus, fortsätter:

– Man såg i samband med målet han gjorde mot Kroatien att han är en kraftfull spelare. Han är väldigt duktig framför målet, det är en ung spelare med stora kvalitéer.

LÄS MER: Enorma hyllningarna till Dejan Kulusevski – efter första landslagsmålet för Sverige: ”Det är nästan otäckt”

Få våra nyhetsbrev!