Lasse Lagerbäck i infekterat jättebråk i Norge: ”Aldrig varit med om något liknande”

Ett rejält storbråk skakar norska landsalget.
I ena ringhörnan Lars Lagerbäck och i den andra anfallaren Alexander Sörloth.
– Efter 30 år i internationell fotboll har jag aldrig varit med om att spelare gått över gränsen på det här sättet, säger förbundskaptenen i ett pressmeddelande.

Norsk landslagsfotboll kakas just nu av ett infekterat och hätskt bråk. Efter den svidande förlusten mot Serbien i play off-spelet till EM tycker anfallaren Alexander Sörloth att Norge spelade alldeles för defensivt.

Jättebråk i Norge

Därefter har sensationella uppgifter läckt i norska medier att Sörloth skällde ut förbundskaptenen Lars Lagerbäck i omklädningsrummet.
– Jag var chockad. Jag har aldrig upplevt något liknande, har en källa inifrån sagt till tidningen VG.

Lars Lagerbäck, Norge
201007 Svein Graff, head of media, Lars Lagerbäck, head coach, and Alexander Sørloth of the Norwegian national football team during a press conference on October 7, 2020 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0049

Nu ger Lagerbäck sin version av hela händelsen i ett offentligt pressmeddelande. 72-åringen erkänner att bråket verkligen sticker ut bland argumenteringar genom alla år av hans tränarkarriär, då har han ändå skickat hem Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson från en svensk landslagssamling.
– Jag har haft många fotbollsdiskussioner med spelare. De har varit faktabaserade och handlat om fotboll. Men aldrig något som varit i närheten av detta, säger Lagerbäck i ett pressmeddelande.
– Alexander kom emellertid med flera anklagelser som inte handlar om hur vi spelar fotboll, men som gick ut på att Per Joar Hansen (assisterande förbundskapten) och jag är inkompetenta som tränare både ledar- och fotbollsmässigt.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Lagerbäcks svar

Svensken välkomnar gärna kritik och att spelarna vädrar vad man tycker och tänker. Men tränarveteranen är tydlig med att det finns en gräns och den har norske landslagsanfallaren passerat i det här läget.
– Som Darwin uttryckte det: det är den starkaste och smartaste som överlever. Att tåla kritik både som ledare och spelare är en egenskap du måste ha för att jobba med elitidrott. Speciellt när tolkningarna som görs offentligt av dina handlingar inte stämmer med verkligheten, säger Lagerbäck i pressmeddelandet.
– För landslagets bästa hoppas Per Joar Hansen och jag att Alexander lever upp till det vi kom överens om så att vi kan lägga det bakom oss.

Lars Lagerbäck, Norge
200904 Lars Lagerbäck, head coach of Norway, during the UEFA Nations League football match between Norway and Austria on September 4, 2020 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0033

Enligt pressmeddelandet ska Alexander Sörloth ha bett om ursäkt för sitt utbrott. Det återstår att se hur stjärnanfallarens status i norska landslaget blir framöver.

Lasse Lagerbäck har varit förbundskapten för Norge sedan 2017 men har ännu inte lyckats leda landet till ett stort fotbollsmästerskap. Tidigare under karriären har han även varit förbundskapten i Sverige, Nigeria och Island.

LÄS MER: Lagerbäcks kyliga gliring till Zlatan Ibrahimovic: ”Det är väldigt, väldigt ovanligt”

Följ 08minuter på Facebook!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!