Lasse Granqvists hårda kritik – uttrycker nu stor oro för Sverige inför EM: ”Jag är bekymrad”

Coronavirus i den svenska truppen.
Lasse Granqvist är orolig.
– Jag är bekymrad över vart Sverige är på väg sportsligt i den här turneringen, säger han till Expressen.

Det har varit stora diskussioner kring Sveriges hantering av coronaviruset under den här veckan. Allt grundar sig i att storstjärnan Dejan Kulusevski i tisdags testades positivt för viruset, och han tvingades därför stanna kvar i huvudstaden när resten av truppen åkte till Göteborg.

Granqvists oro

Kort därefter testades även Mattias Svanberg positivt, och oron var plötsligt stor inom den svenska gruppen, som direkt agerade genom att införa hårda restriktioner. Det har inneburit aktiviteter och umgänge enbart utomhus, och spelare har vittnat om att de nu, till exempel, inte kan spela kort som de brukar göra.

Janne Andersson, landslaget
201010 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team during a training session and press conference on October 10, 2020 in Zagreb. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0053

Hittills har inga fler spelare testats positivt, men folkkäre Lasse Granqvist, som jobbar för TV4 med mästerskapet, menar att de nya restriktionerna troligtvis kommer att sätta spår på den svenska truppen.

– Om du tänker Janne Andersson som ledare och vad han står för. Vi ska bli världsmästare i sammanhållning sa han tidigare. För honom tror jag det är värsta tänkbara scenariot, och jag tror inte de hade tänkt sig det. De hade inte det här på kartan. För vad är gruppsammanhållning? Jo det är aktiviteter, man kommer närmare varandra och nu kommer de med en åtgärdslista där de ska sluta med en del av de här sammanhållningsövningarna eller bara hålla de utomhus, hoppas det är bättre väder på Västkusten än här, säger han till Expressen.

”Jag är bekymrad”

Granqvist uttrycker även stor oro för hur det kommer att påverka Sverige i turneringen, och han riktar även kritik för den svenska hanteringen av viruset under samlingen hittills.

– Jag är bekymrad över vart Sverige är på väg sportsligt i den här turneringen. Nu kan du säga att det är ju ett corona-derby mot Spanien, de har också ett par sjuka och det är sant. Men det verkar inte som om Sverige överhuvudtaget hade tänk att någon kunde bli smittad. Det måste man säga, att det borde varit en sån person i staben, inte bara ortopeder som är skicklig om du får en smäll på knät utan kan ta även i de här frågorna. Är det så, då är det en miss alltså. Att missa att det pågår en pandemi i en pandemi, det är stolpe ut. Det är lite att fundera på, säger han.

180812 Cmore:s Lars Granqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Elfsborg den 12 augusti 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Granqvist menar dessutom att det är första gången som Janne Andersson – som han annars berömmer framför allt för hur han hanterat media – varit lite vilsen.

– Han hade allt klart i huvudet hur det skulle vara och konkurrensen i laget, spelarna började bli friska igen – och så kommer det här. Det är en dikeskörning. Det är löjligt att säga att ”jag är orolig”. Lägg av, vad har du att vara orolig för du ska ju sköta ditt jobb, men ur ett perspektiv där man resonerar om Sverige och sportsliga resultatet i Europamästerskapet 2021 så är jag i alla fall inte lugn, säger han.

Håller du med honom? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

LÄS MER: Plötsliga jättekritiken från Italien(!) – efter coronafallen i svenska landslaget: ”Jag kan inte förstå det…”

Få våra nyhetsbrev!