Landslagets nya besked om Kosovare Asllani – dagen efter mardrömsbilderna

.

Landslaget har gett ett lugnande besked kring Kosovare Asllanis skada.
Men om hon kan spela bronsmatchen eller inte återstår att se.
– Hennes välmående är väldigt viktigt för oss, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Aftonbladet. 

Det var i slutet av Sveriges semifinal mot Nederländerna som Kosovare Asllani efter en nickduell otäckt blev liggandes på planen.

Hon lämnade på bår med en fixerad nacke, och i natt kom ett lugnande besked från ledningen då det inte visades några tecken på allvarliga skador.

”Smärta ner i vänsterarmen”

Nu berättar landslagets läkare, Houman Ebrahimi, om de otäcka scenerna och om Asllanis smärta.

– Hon fick en boll på vänstersidan av ansiktet vilket gjorde att hennes nacke lutade väldigt mycket åt höger. När jag kom fram sa hon hade en skjutande smärta ner i vänsterarmen. Då är det väldigt viktigt att stabilisera nacken för att se att det inte är någon nackskada och det var det inte utan en utsträckning av nervplexus, säger Ebrahimi till Aftonbladet.

Kosovare Asllani, Sverige
190703 Kosovare Asllani of Sweden is carried of the pitch after injury during the FIFA Women’s World Cup semi-final match between Netherlands and Sweden on July 3, 2019 in Lyon.
Photo: Petter Arvidson / Bildbyrån / Kod PA / 180100

I dag mår Asllani bättre.

– Vi gjorde en röntgen och en magnetkameraundersökning och allt såg väldigt bra ut. I dag på morgonen har de kontrollerat det igen och jag har bara fått positiva besked därifrån. Hon har sovit väldigt lite i natt så det handlar om att återhämta sig och ta det dag för dag. Hon har lite smärta och är stel i nacken men annars mår hon bra, säger Ebrahimi.

”Välmåendet är viktigt”

Om Kosovare Asllani kan delta i Sveriges bronsmatch, som spelas mot England på lördag, är dock fortfarande oklart.

– Jag kan tyvärr inte uttala mig om chanserna att hon kan spela. Hennes välmående är väldigt viktigt för oss och att inte riskera något så det här kommer vi ta dag för dag.

Kosovare Asllani, fotbolls-VM
190624 Kosovare Asllani of Sweden ahead of the FIFA Women´s World Cup round of sixteen match between Sweden and Canada on June 24, 2019 in Paris.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180086

Sverige förlorade semifinalen mot Nederländerna efter ett mål från Jackie Groenen i förlängningen.

Nederländerna möter USA i VM-final på söndag.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!