Lagkamraternas stenhårda ord om Zlatan – avslöjar nu allt om vilda upptågen: ”Många var livrädda för honom”

Han var en hyllad hjälte i MLS.
Men nu vittnar flera lagkamrater om ett stenhårt ledarskap från Zlatan Ibrahimovic.
– Han gick över gränsen mot flera lagkamrater, det kan vem som helst vittna om, säger Chris Pontius.

Zlatan Ibrahimovic kom till MLS efter att ha varit en av fotbolls-Europas allra största stjärnor och mest fruktade målskyttar. Han blev direkt den amerikanska fotbollsligans största stjärna, och det märktes verkligen hur han behandlades i stora tv-program och tidningar.

Lagkamraterna vittnar nu

Ibrahimovic kunde dock backa upp sitt pratande på planen, då han under sina två säsonger i ligan fullständigt vräkte in mål. Totalt blev det sanslösa 53 gjorda mål på 56 spelade matcher, och när Zlatan Ibrahimovic lämnade klubben gjorde han det, enligt egen utsago, som en kung.

Zlatan Ibrahimovic, Los Angeles Galaxy
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

Men hur var det egentligen inne i omklädningsrummet och på planen under åren i MLS? Den ansedda tidningen The Athletic har nu gjort en rejäl djupdykning kring Zlatans år i LA Galaxy, och det är inte bara smicker som kommer fram från lagkamraterna. En tidigare lagkamrat, Chris Pontius, menar att många var ”livrädda”.

– Han ville driva på alla för att vinna, det var sån han var. Men han gick över gränsen mot flera lagkamrater, det kan vem som helst vittna om, säger Pontius, enligt Expressen.

”Det var helt galet”

En annan som vittnar om att Zlatan Ibrahimovic inte alltid var en fläckfri lagkamrat är den förre assisterande tränaren Dom Kinnear.

– Det var svårt att spela mot Zlatan i MLS, men det var svårare att spela med honom, säger han, och fortsätter:

– Det var helt galet. Zlatan var inte rädd för att få någon typ av fördel mot en, vare sig det var fysiskt eller psykiskt. För många av hans lagkamrater var det väldigt tufft, för han utmanade dem varje dag.

Zlatan Ibrahimovic, MLS
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

I reportaget så framgår det att Zlatan visserligen kunde vara generös och bjuda lagkamraterna på både materiella saker och fester och andra tillställningar. Men han kunde även få för sig lite mer udda saker. Som den gången han plötsligt bestämde sig för att kalla lagkamraten Perry Kitchen för ”Kevin” – i ett och ett halvt år.

– Killen var så självsäker alltså. Han stod där och försökte säga till mig att jag inte visste vad jag hette, säger Kitchen.

Chris Pontius berättar:

– Han kallade Perry ”Kevin” varje dag i ett och ett halvt år. Jag lovar, om han hade sett Perry i dag hade han sagt: ”Hur är läget Kevin?”.

LÄS MER: Janne Anderssons tydliga besked – efter Zlatans högst oväntade utspel om EM: ”I min värld så…”

Få våra nyhetsbrev!