Lagkamratens mäktiga hyllning till Zlatan Ibrahimovic – efter jättesuccén i Milan

Ante Rebic blev stor matchhjälte med dubbla mål mot Udinese.
Men efter jättesuccén väljer kroaten att hylla lagkamraten Zlatan Ibrahimovic.
– Han är en av de bästa anfallarna i fotbollshistorien, säger han till sportsajten Sportske Novosti.

Milan har vaknat till liv igen med tre raka segrar i liga- och cupspelet. Även om Zlatan Ibrahimovic bara har gjort 1 mål på 3 matcher så har han påverkat den nya formkurvan väldigt mycket.

Hyllning till Zlatan

Nu kliver en av svenskens nya lagkamrater ut och hyllar Zlatans betydelse för Milans pånyttvaknande. Tillsammans med de andra nyförvärven i januari.
– Ibrahimovic, (Asmir) Begovic, (Simon) Kjær… Resultaten visar sig redan. Vi har gjort bra ifrån oss i de fyra senaste matcherna och är nu framme i kvartsfinal i Coppa Italia, säger Milans Ante Rebic till kroatiska sajten Sportske Novosti.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200111 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates his 0-2 goal during the Serie A game between Cagliari and Milan on January 11, 2020 in Cagliari. Foto: Daniele Mascolo/ Bildbyrån

Rebic blev den stora matchhjälten i senaste matchen mot Udinese med sina två mål i 3-2-segern. De två målen var faktiskt kroatens allra första i Milantröjan efter att ha anslutit under förra året.

”En av världens bästa”

Men trots sin egen jättesuccé som matchvinnare så vill Rebic rikta ett stort tack till Zlatan. Men en mäktig hyllning till 38-årige svensken.
– Ibrahimovic är en av världens bästa anfallare i fotbollshistorien. Han har definitivt gjort Milan starkare. Laget kommer att gynnas av hans erfarenhet och kvalitet på planen, säger han i intervjun.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200119 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A game between AC Milan and Udinese on January 19, 2020 in Milano. Foto: Daniele Buffa / Bildbyrån

Enligt Rebic ger Zlatan så mycket mer till Milan än bara det som händer på planen.
– Vi känner oss alla bättre med honom och vi alla kommer förbättra oss. ”Ibra” har en positiv karaktär och han för med sig en vinnarmentalitet in i omklädningsrummet. Jag och han pratar mycket, han är en bra kille som ofta hjälper de yngre spelarna med råd. Det är en ära att spela med honom, säger 26-årige kroaten till sportsajten.

Milans nästa seriematch är på fredag kväll på bortaplan mot Brescia. Då ska storklubben fortsätta lyfta i tabellen med en ny trepoängare.

LÄS MER: Nya lagkamraten avslöjar hur Zlatan visade klass direkt i Milan-återkomsten – med respektfulla gesten