Klart: Östersund värvar från allsvenska rivalen AIK

Östersunds FK har gjort klart med sitt tredje nyförvärv i vinter.
Svenska bragdlaget värvar från allsvenska rivalen AIK.
I dag blev Noah Sonko Sundberg klar för ÖFK.

Östersunds FK har en mycket spännande tid framför sig. I februari väntar stormatch mot självaste Arsenal i Europa League-slutspelet och sedan ska bragdlaget verkligen konkurrera som SM-guldet under 2018.

Gjorde drömmål mot just ÖFK

Då behöver laget förstärkas för att vara så slagkraftigt som möjligt och i dag blev den tredje värvningen klar inför nya säsongen. Efter värvningarna av Dino Islamovic och Tesfaldet Tekie är nu även Noah Sonko Sundberg klar för klubben.

Sonko Sundberg har varit en mycket lovande mittbackstalang i flera år och gjorde debut i Allsvenskan redan som 17-åring för AIK. Senaste säsongerna har försvararen varit utlånad till Östersunds lokalrival GIF Sundsvall. Och 21-åringen passade även på att göra ett makalöst drömmål mot just ÖFK, se fullträffen här nedanför.

”Jag kommer passa bra in”

Men nu blir det ingen fortsättning i varken GIF Sundsvall eller AIK. I dag offentliggjorde Östersund att Sonko Sundberg skrivit på ett fyraårskontrakt.
– Det känns som en bra klubb att utvecklas i, säger han till klubbens webbplats.
– Att de ville skriva så långt kontrakt visar att de tror på mig. Jag tror också att jag kommer att passa bra in i det här laget. Det är klart att jag har följt Östersund under året och de har verkligen gjort det fantastiskt bra. Det ska bli kul att bli en del av det här laget.

Sonko Sundberg gör sin första träning med ÖFK redan i dag och kan sedan börja längta till drömmötet med Arsenal om en månad.

Dela om du gillar att Östersunds FK spänner musklerna inför nya säsongen!

LÄS MER: Arsene Wengers jättehyllning till Graham Potter och Östersunds FK

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);