Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

KLART: Historisk regeländring i England redan till kommande säsong.

Fyra byten i fotboll? Nu blir det verklighet – i en av de mest anrika turneringarna som finns. FA-cupen är världens äldsta fotbollsturnering och startade redan 1871 med den första upplagan. Nu väljer turneringen att förnya sig – och inför en spännande regeländring till kommande säsong.

I kvartsfinal, semifinal och i finalen blir det tillåtet att göra ett fjärde byte, till skillnad mot de tre bytena per lag som varit synonymt med sporten under en lång tid. Möjligheten att göra ett fjärde byte gäller om matchen går till förlängning, och formatet testades redan i sommarens extraupplaga av Copa America.
– När FA-cupen nu inför ett rak knockout-system från kvartsfinalerna och framåt, kommer ett fjärde byte i förlängningen att höja intresset. Och ur teknisk synpunkt blir det intressant att se hur tränarna använder möjligheten att göra ett extra byte, och vilken påverkan det har på matchen, säger FA:s exekutiva chef Martin Glenn till det engelska fotbollförbundets hemsida.

Många konservativa fotbollskännare kanske motsätter sig de nya reglerna – men Martin Glenn är övertygad om att ett fjärde byte är rätt väg att gå.
– FA-cupen är erkänd för sin stolta historia och tradition men det är viktigt att FA tittar på hur vi kan utveckla dramat i en turnering som älskas av miljoner över hela världen, säger han.

UnitedFACup

Älskar du fotboll? Gilla Sportbibeln.

 

Läs mer om...