Juventus tvärvändning – vill behålla Dejan Kulusevski efter lagkamratens missöde: ”Nu måste han ta chansen”

Juventus rapporterades vilja sälja Dejan Kulusevski.
Men nu ser svensken ut att få en ny chans i klubben efter att lagkamraten Federico Bernardeschi skadat sig.

Dejan Kulusevski har fått knapert med speltid under den nya huvudtränaren Max Allegri. Svensken har bara fått två starter i Serie A och har ryktats bort från klubben.

Kan behålla Kulusevski

Tidigare i veckan kom uppgifter om att Juventus var beredda att göra sig av med 21-åringen. Flera klubbar har ryktas vilja knyta till sig svensken, och i måndags sades Arsenal ha tagit kontakt med den italienska storklubben.

Londonklubbens erbjudande var ett rakt byte mot Nicolas Pepe – något Juventus uppges ha tackat nej till och vill i stället ha en summa pengar för Dejan Kulusevski.

210914 Dejan Kulusevski of Juventus during the UEFA Champions League football match between Malmö FF and Juventus on September 14, 2021 in Malmö.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Men nu ser det ut som att den svenske anfallaren kommer att stanna i Juventus, i alla fall den närmaste tiden. Lagkamraten Federico Bernardeschi har åkt på en skada och kommer missa de kommande tre veckorna, enligt Gazzetta dello Sport.

Det bäddar upp för att Turinklubben vill behålla svensken som ersättare till Bernardeschi.

”Måste bevisa sig”

Juventus-sajten juvefc.com skriver att de kommande veckorna kommer att bli avgörande för Kulusevski, och en chans för honom att bevisa att han förtjänar en plats i laget.

Svensken hade stort förtroende hos den tidigare Juventus-tränaren Andrea Pirlo, men har hamnat snett under säsongsinledningen med Max Allegri. Det har bara blivit nio matcher, varav två starter, i Serie A den här säsongen för Kulusevski som blivit öppet kritiserad av sin egna tränare.

210519 Dejan Kulusevski of Juventus celebrates scoring during the Coppa Italia final football match between Atalanta and Juventus on May 19, 2021 in Bergamo. Photo: Image Photo / Bildbyrån

Kulusevski öppnade sitt målkonto för säsongen i Champions League i matchen mot Zenit, men det räckte inte för att nöja Allegri.

– Han måste lära sig att styra spelet, när man ska höja tempot och när man ska sakta ner det. Han har talangen, men behöver göra bättre val. Det är han mer än kapabel till, sa Allegri efter matchen.

LÄS MER: Spännande uppgifter: Premier League-storklubben vill värva Dejan Kulusevski – har kontaktat Juventus

Få våra nyhetsbrev!