Jürgen Klopp tokhyllas nu – för helt ärliga brevet till unge Liverpool-supporten: ”Ska berätta en hemlighet…”

Lewis Balfe, 11, kände sig orolig – och skrev ett brev till Jürgen Klopp.
Nu tokhyllas Liverpool-tränaren för sitt svar.
”Jag ska berätta en hemlighet”, inleder Klopp brevet.

Jürgen Klopp är en av världens mest omtyckta tränare, och han brukar ofta hyllas för sin öppenhet mot framför allt supportrar. Han brukar dessutom bjuda på sig själv i exempelvis intervjuer och på presskonferenser, vilket brukar leda till stora skratt och rubriker.

Fina brevet

Men Klopp brukar även ta varje chans han får att prata med framför allt yngre supportrar, och tidigare under året fick han enorm uppmärksamhet då han svarade på ett brev från en ung Manchester United-supporter. Det unge fanet bad då Klopp om att Liverpool skulle sluta vinna matcher, och således inte vinna Premier League.

Jurgen Klopp, Liverpool
190601 Head coach Jürgen Klopp of Liverpool celebrate after the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92302

Klopp svarade då och beskrev pedagogiskt varför han dock inte tillgodose önskemålet, men tackade samtidigt för den lille pojkens passions för fotbollen. Nu har Klopp svarat på ännu ett brev – och denna gång är han riktigt ärlig med sina tankar.

”Berätta en hemlighet”

Det är elvaårige Lewis Balfe som under sommaren skrev till Klopp och berättade att han var orolig och nervös över att börja i en ny skola – varpå Liverpool-tränaren själv berättade om sin oro.

”Hej Lewis, kan jag börja med att berätta en hemlighet för dig? Jag blir nervös”, inleder Klopp brevet med, innan han fortsätter:

”För att vara helt ärlig så skulle jag bli orolig om jag inte blev nervös, för när det händer så ger det mig chansen att förvandla den energin till något positivt. Jag vet att det kanske låter konstigt för en pojke i din ålder att Liverpools manager kan känna som du, men det gör jag”.

Foto: Twitter

Klopp fortsätter sedan med att hylla den unge pojken.

”Av ditt brev så framgår det att du är mycket eftertänksam och mycket omtänksam, och när man har de egenskaperna är det väldigt svårt att undvika att bli nervös. Du frågade mig vad jag gör när mina spelare känner så och svaret är enkelt: Jag påminner dem om hur viktiga de är för mig och hur mycket jag tror på dem, och jag tvivlar inte på att det kommer att vara exakt på samma sätt för din familj och dig”.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

”En del av familjen”

Avslutningsvis så tackar Klopp för stödet.

”Och glöm inte att du är en del av Liverpool-familjen vilket betyder att du har miljoner och åter miljoner människor precis som du, som alla vill att du ska vara så lycklig som du kan vara. Ditt stöd betyder mycket för mig och alla i Liverpool, så jag hoppas att det här brevet visar att vi stöder dig också. You’ll never walk alone”.

LÄS MER: Enorma missnöjet i Manchester United – efter Robins Olsens(!) flytt till PL-rivalen: ”Väldigt ledsamt”

Få våra nyhetsbrev!