Jonas Erikssons ursinne i SVT-studion – efter Danmarks uttåg i EM: ”Jag är förbannad!”

Jonas Erikssons ursinne i SVT-studion – efter Danmarks uttåg i EM: ”Jag är förbannad!”

England slog ut Danmark.
Då ilsknade Jonas Eriksson till i SVT.
– Jag är förbannad, säger han.

Semifinalen mellan England och Danmark blev som väntat en rejäl rysare –och dessutom en kontroversiell sådan. Danmark tog ledningen i matchen via en magisk frispark, men England kvitterade snabbt och i förlängningen tog man ledningen med 2-1 efter en straffretur, via Harry Kane.

Stora ilskan

Just att England fick straff över huvud taget har sågats från alla håll, och i stort sett samtliga som sett situationen är överens om att Raheem Sterling ramlade enkelt, och att det inte var tillräckligt för en straff i ett sådant avgörande läge. Någonting som även kritiserats hårt är att VAR-rummet inte gick in och ändrade beslutet, trots tillgången till reprisbilder.

Denmark’s Martin Braithwaite reacts end of the Euro 2020 soccer semifinal match between England and Denmark at Wembley stadium in London, Wednesday, July 7, 2021. England won 2-1. (Laurence Griffiths/Pool Photo via AP)

VAR gav snarare domaren rätt, vilket kritiseras hårt av den förre toppdomaren Jonas Eriksson, som ilsknade till rejält i SVT:s studio.

– Är det tillräckligt för att man ska döma straff i ett EM i en semifinal? Före mästerskapet sa domarchefen Robert Rosetti att vi inte ska ha några billiga straffar, det här är en billig straff för mig. Jag är mest förvånad – och förbannad – över att VAR inte säger till domaren. Det här avgör vilket lag som går vidare, därför tycker jag VAR borde ha agerat, säger han.

”Det är felaktigt”

VAR har under hela den här turneringen knappt ändrat några domslut som tagits på planen alls, vilket även det kritiseras av Eriksson.

– Men, det har de inte gjort tidigare i turneringen och de gör det inte i dag heller – och det är felaktigt, säger han.

Foto: SVT Play

Flera har varit väldigt kritiska mot att det blev straff, och att VAR inte ändrade. Inte nog med att det danska lägret rasade – på sociala medier och i tv-studios världen över var många förvånade.

– Det är ingen straff. I ett sånt här läge förstår jag inte varför inte VAR ber domaren att åtminstone titta på det. Det är viktigt att domaren är helt säker på att det är straff. Han skulle i alla fall ha tittat på VAR-skärmen, jag vet inte varför VAR inte bad honom göra det. För mig är det ingen straff. VAR har svikit domaren, säger Arsène Wenger.

LÄS MER: Danska jätteilskan mot detaljen som alla missade – precis innan avgörandet: ”Det borde aldrig få hända”

Få våra nyhetsbrev!