Jon Dahl Tomassons oväntade drag precis innan matchstart – som stjärnorna tokhyllar: ”Det var fantastiskt”

Bara andra matchen som förbundskapten för Sverige.
Nu hyllas Jon Dahl Tomassons oväntade drag precis innan matchstart.
– Det var kul, säger Dejan Kulusevski.

Jon Dahl Tomassons första match som förbundskapten för Sverige blev inte vad någon hade hoppats på. Det var visserligen tuffast möjliga motstånd i form av Portugal på bortaplan, men Sverige stod för en svag insats, och man släppte hela fem mål bakåt.

Hyllas för draget

På måndagen var det dags för danske Tomasson att för första gången leda Sverige på hemmaplan – och då kom också första vinsten. Det dröjde visserligen till den 62:a minuten, men efter ett fint inspel från höger från Dejan Kulusevski så kunde Gustaf Nilsson stöta bollen i mål, och Sverige vann mot Albanien med 1-0.

Det var dock inte den enda bra prestationen Dejan gjorde under måndagen. Tottenham-stjärnan fick ett oväntat uppdrag inför matchen, då Jon Dahl Tomasson helt lämnade över ansvaret att hålla matchtalet till ytterspringaren.

– Han tog mig åt sidan en sekund och frågade om jag kunde snacka och jag sa att jag löser det, sedan fick jag gå runt och tänka vad fan jag skulle säga, men det var kul. Jag kanske får ta det nåsta gång igen, säger Kulusevski till Fotbollskanalen.

“Gjorde det väldigt bra”

Dejan Kulusevski hyllade Jon Dahl Tomassons drag efteråt, och förbundskaptenen var nöjd av det han fick se inför matchen.

– Fantastiskt. Han gjorde det väldigt bra. Han pratade om att hålla ihop och att vi ska vara en familj. Det var vi, säger förbundskaptenen, och fortsätter:

– Dejan tar mer och mer ansvar. Det gillar jag. Vi behöver fler av de spelarna som tar ansvar. Victor (Nilsson Lindelöf) och Robin (Olsen) gör det. Men vi behöver fler spelare som gör det. Det hjälper oss i slutändan.

240325 Dejan Kulusevski and Victor Nilsson Lindelöf of Sweden celebrates during the international friendly football match between Sweden and Albania on March 25, 2024 in Stockholm. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Dejan Kulusevski menar att sammanhållningen är A och O för att Sverige ska bli bättre som fotbollslag.

– Vi måste komma närmare med varandra och jobba med sammanhållningen, bli en familj och börja verkligen gilla varandra för så var det tidigare i landslaget när det gick bra. Vi har mycket att jobba på, säger han. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev