Jättevändningen efter farvälet – hit flyttar Gianluigi Buffon: ”Kan bli klar i veckan”

Gianluigi Buffon har spelat sin sista match för Juventus.
Nu kan han bli klar för sin nästa klubb redan i veckan.
– Det är inget enkelt val, säger stormålvakten enligt Sky Italia.

I helgen spelade Gianluigi Buffon sin allra sista match för Juventus efter hela 17 år i klubben. Det firades med ännu en ligatitel.
– Det bästa sättet att avsluta det här fantastiska äventyret. Jag var rädd för att komma till slutet av resan som en slutkörd spelare, men så är det inte. Jag är stolt över att alltid ha kunnat prestera på en nivå värdig mitt eget namn och Juventus som klubb, sa Buffon på en presskonferens.

Osannolik övergång

Men trots farvälet till Juventus verkar ändå inte karriären vara över för 40-åringen. Utan italienaren har kopplats ihop med flera nästan osannolika övergångar senaste veckan. Det har pratats om storklubbarna Liverpool, Real Madrid, PSG och till och med Serie A-comebackande Parma.

Och nu verkar en flytt vara mycket nära. Sky Italia rapporterar att förhandlingarna gått snabbare än väntat och att Buffon redan under den här veckan kan presenteras som nyförvärv – hos franska storklubben PSG.
– Vi har (Alphonse) Areola, han är vår förstemålvakt. Men Buffon är en fantastisk målvakt, väldigt karismatisk och en sann gentleman. Jag är säker på att alla klubbar skulle vilja ha honom, sa PSG-presidenten Nasser al-Khelaifi i helgen om ryktet.

Buffon bekräftar

Även Buffon har bemött uppgifterna om en PSG-flytt och bekräftar att det sker förhandling med fransmännen just nu.
– Om det blir PSG? Jag behöver en vecka för att sätta mig ned och gå igenom allt. Det är inget enkelt val, man kan inte ta beslut i stridens hetta som 40-åring, säger Buffon enligt Sky Italia.

Men visst vore det märkligt att se Buffon i PSG-målet efter hela 17 år och 9 ligatitlar i Juventus.

Dela artikeln om du gillar den här övergången!

LÄS MER: Räddningen som visar att Gianluigi Buffon är från en helt annan planet

Här är VM-hjältens klockrena Zlatan-imitation – som får hela Sverige att skratta

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);