Jättetragedin: Landslagsspelaren har tragiskt gått bort – blev bara 30 år gammal

Fotbollsvärlden har drabbats av ännu ett tragiskt dödsfall.
Landslagsspelaren Christopher Maboulou har avlidit efter en match med vänner.
Kongolesen blev bara 30 år gammal.

Det var i franska Châteauroux som franskfödde Christopher Maboulou slog igenom som 19-åring. Därefter gick han vidare till Bastia, följt av ett äventyr i Grekland hos PAS Giannina och så tillbaka till Frankrike och Nancy 2018.

Föll ihop

Allra senast tillhörde den offensive spelaren Thonon Evian och sedan 2015 representerade han Kongo i landslagssammanhang. Men i helgen hände det ofattbara och oerhört tragiska.

Christopher Maboulou, fotboll
Christopher Maboulou. FOTO: Twitter.

På söndagen spelade Maboulou sjumannafotboll med sina vänner hemma i den franska förorten Montfermeil när det otäcka hände. Under kompismatchen drabbades 30-åringen av en hjärtinfarkt och föll ihop på planen, rapporterar franska medier.

Hjärtproblem

Sedan tidigare har det varit känt att Maboulou levde med hjärtproblem och för tio år sedan bedömdes han vara alltför olämplig för att fortsätta spela fotboll. Bedömningen gjordes efter att han drabbats av en hjärtinfarkt samma år.

Christopher Maboulou, fotboll
Christopher Maboulou. FOTO: Twitter.

Men därefter fick han grönt ljus att fortsätta med sin fotbollskarriär och har spelat utan problem sedan dess. Det blev sammanlagt 29 matcher i franska högstaserien Ligue 1 och 58 matcher i andraserien Ligue 2.

”Stor sorg”

Maboulou fördes akut till sjukhus under söndagen men hans liv gick inte att rädda och förklarades död på sjukhuset. Han blev bara 30 år gammal och sörjs nu i fotbollsvärlden.

På sociala medier strömmar hyllningar och kondoleanser in för kongolesen.
”Det är med stor sorg vi tar del av Christopher Maboulous bortgång. Vi vill framföra våra djupaste kondoleanser till hans familj samt nära och kära. Vila i frid, Chris”, skriver klubben Thonon Evian på Twitter.

Det står redan klart att Maboulou kommer att hedras med en minuts applåder under Ligue 2-matchen mellan Châteauroux och Valenciennes den 23 januari.

LÄS MER: ”Svennis” avslöjar den bäste han sett på en fotbollsplan: ”Gick inte att ta bollen”

Få våra nyhetsbrev!