Jättekritiken mot supertalangen Erling Haaland – efter orden i direktsändning: ”Väldigt sorgligt”

Erling Braut Haaland fortsätter att göra succé.
Men hans uppträdande vid sidan av planen får nu stor kritik.
”Så arrogant”, skriver profilen Piers Morgan.

Erling Braut Haaland har gjort enorm succé sedan flytten till Borussia Dortmund i vintras. Norrmannen har visserligen inte hunnit spela allt för många matcher, på grund av coronaviruset, men har visat upp en sällan skådad målproduktion i såväl ligan som Champions League.

Uppmärksammade intervjun

I helgen återvände Bundesliga efter ett långt uppehåll, och Haaland var spelaren som gjorde det första målet i comebacken. I matchen så förstärkte han succén ytterligare genom att dessutom göra en assist i matchen.

200208 Erling Braut Haaland of Borussia Dortmund ahead of the Bundesliga football match between Bayer Leverkusen and Borussia Dortmund on February 8, 2020 in Leverkusen. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Men efter matchen pratades det mer om någonting helt annat – nämligen intervjun som Haaland gjorde direkt efteråt. Där var anfallaren kort i svaren, och när han fick frågan om varför han valde att fira framför ståplatsläktaren så svarade han bara: ””Varför inte?”.

”Väldigt sorgligt”

Det har bland annat fått profilen Piers Morgan, med närmare åtta miljoner följare på Twitter, att reagera.

”Hmmm, jag skulle säga att han inte är programmerad att bete sig normalt. Du är en bra fotbollsspelare, Haaland, men din arrogans med media är inte berättigad”, skriver han, samtidigt som han tar med ett ihopklipp med olika intervjuer som Haaland gjort.

Även stjärnkommentatorn Jacqui Oatley reagerar.

”Jag har precis pratat med en norsk journalist som säger att det här är Haalands vanliga attityd mot media, även mot de norska. De är oroliga för att göra honom upprörd, för att de inte vill bli bannade av honom, då han är en stor stjärna där. Väldigt sorgligt, skriver hon.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!