Jätteknallen: Cristiano Ronaldo erbjuds nu till Premier League-giganten – kan värvas för rena fyndpriset(!)

Lionel Messi gick till PSG.
Nu kan även Cristiano Ronaldo röra på sig.
Enligt uppgifter har superstjärnan erbjudits – till Premier League.

Det var inte många som hade räknat med att en dag få se tidernas kanske bästa fotbollsspelare, Lionel Messi, i en annan klubb än Barcelona. Men efter mängder av rykten och spekulationer var han till sist tvungen att lämna La Liga, och flyttlasset gick till Frankrike och PSG.

Aktuell för PL?

Men den här galna transfersommaren inom fotbollen kan nu bli ännu vildare då ryktena växer sig allt starkare kring att Cristiano Ronaldo, Messis största rival och konkurrent om titeln som världens bästa fotbollsspelare under mängder av år, även han kan vara på väg att göra en sensationell flytt. Ronaldo har vräkt in mål i Juventus men är dyr och klubben skulle nog inte ha några större problem med att bli av med hans lönekostnader.

Cristiano Ronaldo, Juventus
210202 Cristiano Ronaldo celebrate with Dejan Kulusevski of Juventus and teammates during the Coppa Italia Semifinal football match on February 2, 2021 in Milano . Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN / kod / 0021

Och flyttlasset kan gå till England, där ju Ronaldo fick sitt stora genombrott i mitten av 00-talet. Den gången var det i Manchester United, men om man ska tro de nya uppgifterna så handlar det den här gången i stället om lokalrivalen Manchester City(!). City är på jakt efter en anfallare och har haft siktet inställt på ligakonkurrenten Tottenhams superstjärna Harry Kane.

Kan värvas till fyndpris

Engelsmannen uppges dock kosta hela 1,8 miljarder kronor – summor som City inte ska vara villiga att betala – och nu har i stället Cristiano Ronaldo ha seglat upp som ett alternativ. Det är Ronaldos monsteragent Jorge Mens som ska dra i trådarna, och med tanke på att portugisen har ett utgående kontakt nästa sommar så skulle Ronaldo, åtminstone när det kommer till övergångssumma, vara en betydligt billigare lösning än Kane.

Cristiano Ronaldo, Portugal
200908 Cristiano Ronaldo of Portugal during the Nations League football match between Sweden and Portugal on September 8, 2020 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0020

Enligt italienska uppgifter så ska City ha blivit erbjudna att köpa Ronaldo för ”bara” 300 miljoner kronor, men lägg där till att en spelare av Ronaldos kaliber inte direkt spelar gratis, utan kommer vilja ha rejäla summor i lön. City ska dock fortfarande ha Harry Kane som högsta prioritet, men hur mycket pengar finns egentligen kvar att spendera efter att man tidigare under sommaren lagt över en miljard kronor på en annan engelsman, Jack Grealish?

LÄS MER: Armand Duplantis helt ärliga ord – om tuffa tiden efter(!) det efterlängtade OS-guldet: ”Jag kraschade…”

Få våra nyhetsbrev!