Janne Anderssons tydliga svar i natt – ryter ifrån när han får frågan: ”Absolut inte! Aldrig i livet”

Janne Anderssons tydliga svar i natt – ryter ifrån när han får frågan: ”Absolut inte! Aldrig i livet”

Inget VM för Sverige.
Men Janne Andersson har inga planer på att sluta.
– Aldrig i livet, säger han.

Sverige lyckades inte ens göra mål på Polen under den helt avgörande VM-playoff-finalen, och det blir därmed inget mästerskap för Blågult i november. Sverige hade flera strålande chanser, men i stället var det Polen som gjorde två mål och tog sig vidare.

”Skapar tillräckligt mycket”

Det är första gången sedan 2016, då EM, som Sverige tar sig vidare till ett stort mästerskap, och efteråt var det dystra miner i det svenska lägret. Janne Andersson menade dock att Sverige gjorde en bra insats, som i vanliga fall borde räckt.

220329 Head coach Janne Andersson of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier play-off final between Poland and Sweden on March 29, 2022 in Katowice. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Andersson var besviken på presskonferensen, och sammanfattade i korta drag matchen så här:

– Vi skapar tillräckligt mycket men får tyvärr inte dit bollen, säger förbundskaptenen.

”Aldrig i livet”

Janne Andersson har kontrakt med svenska landslaget över EM 2024, och att Sverige nu inte tog sig till VM ändrar ingenting av det.

– Det påverkar inte mig och mitt förhållningssätt till mitt jobb. Aldrig i livet, säger han till C More.

220329 head coach Janne Andersson of Sweden ahead of the FIFA World Cup Qualifier play-off final between Poland and Sweden on March 29, 2022 in Katowice. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

På den efterföljande presskonferensen fick Janne Andersson chansen att utveckla, och han menade då att han inte har några som helst planer på att sluta.

– Jag har inte en enda tanke på någonting annat. Jag är förbundskapten och kommer ta mig an nästa uppgift. Nu ska jag vara besviken, det ska man självklart vara. Men hade vi vunnit i dag så hade det varit dundersuccé. Det hade varit (avancemang till) tredje mästerskapet i rad och alla hade tyckt att allt var fantastiskt, säger han.

LÄS MER: Polska jättesågningen av Sverige och Janne Andersson – mitt under jublandet i natt: ”Det var väldigt…”

Få våra nyhetsbrev!