Janne Anderssons sylvassa kritik mot Dejan Kulusevski – efter omtalade videon på sociala medier: ”Inte bra”

Dejan Kulusevski var på middag med vänner under ledigheten.
Nu kritiseras stjärnan av Janne Andersson.
– Han inser att det inte alls var bra och det tycker inte jag heller – men hans smitta kommer mest troligt inte därifrån, säger förbundskaptenen.

Det var under tisdagen som bomben slog ner, att Dejan Kulusevski smittats av coronaviruset och det står därmed klart att han åtminstone missar premiärmatchen mot Spanien. Det stod direkt klart att yttern smittades under ledigheten som spelarna hade under samlingen, och kort efter att Kulusevski smittats så blev även Mattias Svanberg testad positiv.

Omtalade videon

Samtidigt som beskedet om Kulusevski kom så spreds även en video i sociala medier, som föreställde Kulusevski med en känd artist och flera vänner i en lägenhet. På sociala medier menade många att det var olämpligt av Kulusevski att gå på tillställningen, och nu bekräftar Janne Andersson att umgänget i fråga var under ledigheten.

Dejan Kulusevski, landslaget
210608 A video of Dejan Kulusevski of the Swedish national football team at a press conference ahead of the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 8, 2021 in Gothenburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0123

Nu berättar Janne Andersson att Kulusevski själv inte trodde att han kunde smittas, då han redan haft viruset.

– Jag har sett den och pratat med Dejan. Bakgrunden är att Dejan blev bjuden av sin syster och hennes pojkvän på en middag. När han kommer dit är några av hans kompisar där som en överraskning, vilket gjorde Dejan väldigt glad. Dejans grundingång i det här är att han haft covid innan, så han var inte varit så bekymrad. Han beklagar att han ar med på den middagen och att han hade inställningen, säger Andersson. 

Stora kritiken

Men samtidigt så menar landslaget att smittan troligtvis inte kom därifrån.

– Hans smitta kommer med all säkerhet inte därifrån, utan en anhörig som han har träffat den här ledigheten. Han hade träffat den personen under perioden oavsett ledigheten. Problemet är som sagt att han kunde bli sjuk, säger Andersson.

Janne Andersson, landslaget
210609 Janne Andersson, head coach of the Swedish national football team at a press conference ahead of the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 9, 2021 in Gothenburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0126

Andersson menar dock att det inte var lämpligt av Kulusevski.

– Han inser att det inte alls var bra och det tycker inte jag heller – men hans smitta kommer mest troligt inte därifrån, säger Janne Andersson.

LÄS MER: Knallen: Premier League-storklubben jagar Alexander Isak – kan värvas för hela 600 miljoner kronor(!)

Få våra nyhetsbrev!