Janne Anderssons klockrena pik till spanska tränaren – efter jättekritiken under EM: ”Om han inte är nöjd så…”

Sverige fick stor kritik efter EM-mötet mot Spanien.
Inför VM-kvalet, mot samma motstånd, komme Janne Andersson med en skön pik.
– Är inte han nöjd… ja, då är det ganska bra, säger han om den spanska tränaren.

Sverige var rejält nederlagstippat inför EM-premiären tidigare under sommaren. För motståndet stod världsnationen Spanien, dessutom i Spanien, och värmen var påtaglig och helt klart till hemmalagets fördel.

Stora kritiken

Spelmässigt var det inget snack om vilket lag som gick mest för tre poäng, och under i stort sett hela matchen så var Blågult rejält tillbakatryckta och utspelade. Men matchen slutade 0-0, och efteråt sågs det hela på som lite av svensk bragd, då man lyckades stå emot trycket och få med sig en blytung poäng.

210901 Head coach Janne Andersson of the Swedish national team during a training session on September 1, 2021 in Stockholm. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Efteråt så var Spaniens förbundskapten rejält kritisk mot det svenska laget och dess spelstrategi. Luis Enrique, tidigare väldigt framgångsrik som tränare för Barcelona, menade att Sverige spelade för defensivt, någonting han även påpekade efter att Spanien spelat mot Polen senare udner gruppspelet.

– Vi var helt klart det bästa laget. Sverige försökte bara försvara, sa Enrique.

– Det var mycket svårare att försöka slå Polen än Sverige. Från första början var det tydligt att de ville försöka gå offensivt. De pressade oss högt upp i planen. Jag är ett fan av det Paulo Sousa (Polens förbundskapten) gör. Jag gillar tränare som försöker anfalla, sa han senare.

Jannes pik

Men Enrique får chansen till snabb revansch. Redan nu på torsdagen så möts nämligen Sverige och Spanien igen, denna gång i VM-kvalet och denna gång på Sveriges hemmaplan, Friends Arena. Janne Andersson fick frågor om hur han ser på tränarduellen, och han passade då på att svara med en klockren pik.

– Jag har inte haft en tanke på att han står på andra sidan. Vi förbereder oss på att möta Spanien. Är inte han nöjd… ja, då är det ganska bra. Det är ett gott tecken i så fall, säger Andersson.

210614 Luis Enrique, head coach of Spain during the UEFA Euro 2020 Football Championship match between Spain and Sweden on June 14, 2021 in Seville. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Sverige har i övrigt startat VM-kvalet på bästa möjliga sätt, med två vinster av två möjliga, mot Georgien och Kosovo. För Spanien har det blivit tre matcher, där två har slutat med vinst, men även ett förvånande kryss på hemmaplan mot Grekland.

I EM gick Spanien hela vägen till semifinal, där det blev förlust på straffar mot Italien, som senare vann hela mästerskapet.

LÄS MER: Stjärnans jättehyllning till Zlatan Ibrahimovic – efter direkta succén i natt: ”Han är en fantastisk mästare”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!