Janne Anderssons blixtbesök till Milano – har nu pratat med Zlatan Ibrahimovic: ”Jag är glad att…”

Zlatan öppnade dörren för landslaget.
Nu har anfallsstjärnan träffat Janne Andersson.
– Mötet var mycket bra och givande, säger förbundskaptenen.

Zlatan Ibrahimovic vann i veckan sin tolfte guldboll, men efteråt handlade allt snack om någonting helt annat. I samband med utnämnandet så kom nämligen anfallsstjärnan med en tydlig hint till Janne Andersson om att han saknar spel i landslaget.

Hinten om comeback

Ibrahimovic har under hösten vräkt in mål i Serie A och många har velat se honom tillbaka lagom till sommarens EM, och anfallsstjärnan själv var alltså tydlig med att även han kan tänka sig spel.

– Jag hade svarat… ”Ge mig tid, jag ska tänka på det”. Men det måste komma från honom. För om han tror att jag är ett störobjekt – då är jag inte intresserad. Om han tror att jag kan bidra med något – då kommer jag att tänka på det, sa han.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200106 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A match between Milan and Sampdoria on January 6, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92428

Janne Andersson var även han öppen för en eventuell comeback för Ibrahimovic.

– Vad gäller frågan om spel i landslaget uppfattar jag det som att Zlatan nu uttalar sig på ett sätt han inte gjort tidigare. Det gör att det känns naturligt att vi har någon form av kontakt framöver för att diskutera saken närmare, nästa samling är först i mars så det finns gott om tid för det, sa han.

I blixtmöte

Och förbundskaptenen håller fast vid sitt ord. Under torsdagen meddelade svenska fotbollsförbundet att generalsekreteraren Håkan Sjöstrand och Janne Andersson åkt till Milano för möte med Ibrahimovic.

– När Zlatan öppnade upp för spel i landslaget kändes det naturligt och viktigt att träffas och diskutera detta så snart som möjligt. Jag är glad att vi lyckades få till ett möte så snabbt, säger Janne Andersson. 

Janne Andersson, Sverige
201011 Head coach Janne Andersson of Sweden during a press conference after the Nations League football match between Croatia and Sweden on October 11, 2020 in Zagreb. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0055

Nästa landslagssamling är i mars 2021, och då är det alltså inte omöjligt att Ibrahimovic finns med som en av anfallarna.

– Mötet var mycket bra och givande, och vi är överens om att fortsätta dialogen framåt, säger förbundskaptenen.

LÄS MER: Gary Lineker får legendarerna att tappa hakan – efter historien som bevisar Diego Maradonas storhet

Få våra nyhetsbrev!