Janne Anderssons besked om Zlatan – öppnar för stjärnan efter(!) karriären: "Jag vore korkad annars"

Janne Anderssons besked om Zlatan – öppnar för stjärnan efter(!) karriären: ”Jag vore korkad annars”

Zlatans karriär närmar sig sitt slut.
Då kan Janne Andersson tänka sig se Zlatan i en ledarroll i landslaget.
– Jag vore korkad annars, säger han.

Igår kväll släckte det polska landslaget Sveriges VM-drömmar. Först på straff efter att Jesper Karlström hade ned Krychowiak. Sedan tryckte Zieliniski in Polens andra mål efter misstag i den svenska backlinjen.

Zlatans val

Efter Polens andra fullträff gjorde förbundskapten Janne Andersson flera förändringar, men Sverige skapade aldrig något tryck mot det polska målet. Zlatan Ibrahimovic inledde på bänken men var ett av Anderssons drag när Sverige letade först och främst efter en reducering.

220329 Head coach Janne Andersson of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier play-off final between Poland and Sweden on March 29, 2022 in Katowice. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Ett svenskt mål kom aldrig, och direkt efter slutsignal fick Ibrahimovic, som fyller 41 år i höst, frågan om han kommer fortsätta med det svenska landslaget.

– Jag hoppas det. Så länge jag kan hålla mig frisk och spela och bidra med något, så hoppas jag, sa Zlatan till C More.

”Vore ju korkad om…”

På presskonferensen efter matchen öppnade Janne Andersson för att fortsätta plocka med Zlatan i den svenska landslagstruppen – och öppnade upp för en ledarroll i framtiden.

– Han är en av de absolut mest professionella idrottsmän som jag har varit i närheten av. Pratar man om Zlatans erfarenhet och personlighet så vore jag korkad om jag inte ville använda honom på något sätt. På eller utanför planen. Det får vi se när vi kommer längre fram, säger förbundskaptenen.

220329 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier play-off final between Poland and Sweden on March 29, 2022 in Katowice. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Ibrahimovic menar däremot själv att den tanken inte har slagit honom, än.

–  Så länge man är aktiv så är man aktiv. Börjar jag redan nu fokusera på vad som är nästa steg så betyder det att man mentalt har slappnat av och förberett dig för nästa steg. Och det har jag inte gjort, säger han.

LÄS MER: Polens syrliga svar till Sverige – efter enorma kritiken i natt: ”Om motståndaren inte ens vet det…”

Få våra nyhetsbrev!