Janne Andersson väljer världens bäste: ”Han är min nummer 1”

I kväll ska Fifa dela ut priset till världens bästa spelare. För Sveriges förbundskapten Janne Andersson är det valet givet.

Under måndagskvällen delas världens mest åtråvärda fotbollspris ut igen på Fifas gala i Zürich. Allt handlar om Lionel Messi och Cristiano Ronaldo – som vanligt.

Men när svenske förbundskapten Janne Andersson la sin plikttrogna röst så gjorde han precis som föregångare Erik Hamrén och petade bort båda världsstjärnorna får sin förstaplats.
– Jag röstade på Zlatan som nummer ett. Jag är egentligen så ointresserad att jag knappt kommer ihåg. Men därefter kom Messi och Ronaldo, berättar förbundskaptenen på presskonferensen under januarilägret.
– Zlatan är vår bästa spelare genom tiderna och han är fortfarande värd att vara etta på listan. Men jag lägger väldigt liten vikt vid inviduella priser. I min värld är han etta.

Nyligen öppnade även landslagsledningen för en eventuell – och sensationell – comeback i form av ett uttalande från assisterande tränaren Peter Wettergren.
– Peter spekulerade i framtiden, jag förhåller mig till verkligheten. Det är roligt att han väcker frågan på det sättet. Vi har haft en intern diskussion om det, kan jag säga, säger Andersson på presskonferensen.
– Mitt förhållningssätt är att förhålla mig till vad spelarna säger. Nu säger han nej och då är det det som gäller. Jag har respekt för hans beslut och jag funderar inte på någon som tackat nej.

Så röstade Janne Andersson:

Årets spelare
1. Zlatan Ibrahimovic, Manchester United
2. Lionel Messi, Barcelona
3. Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Årets tränare
1. Claudio Ranieri, Leicester
2. Fernando Santos, Portugal
3. Diego Simeone, Atletico Madrid

LÄS MER: Här skriver Alexander Isak fotbollshistoria – yngst på 100 år.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.