Italienska(!) stjärnans plötsliga utspel mot Sverige – inför VM-kvalrysaren: ”Det är meningslöst”

Italien tar emot Schweiz i en avgörande kvalmatch på fredag.
Då menar den italienska stjärnanfallaren Ciro Immobile att han glömt playoffmatchen mot Sverige 2017.
– Jag har raderat Sverige-matchen från mina tankar, säger han.

Det var en match svenska fotbollsälskare aldrig kommer att glömma. Sverige höll undan mot Italien och knep biljetten till VM 2018 framför ögonen på ett fullsatt San Siro i Milano. En prestation som utan underdrift satte Italien i landssorg.

Utspelet mot Sverige

Den här veckan ska många kvalgrupper avgöras om vilket lag som tar direktplatsen till VM i Qatar 2022. Italien och Schweiz toppar grupp C med lika många poäng och på fredag möts nationerna i Rom. Vinnaren där har en jättemöjlighet att boka in VM i kalendern, för förloraren väntar ett sannolikt playoff till våren.

Laziostjärnan Ciro Immobile har nerverna i styr inför avgörandet.

– Jag har raderat Sverige-matchen från min tankar. Det är meningslöst att gå runt och vara spänd inför sånna här matcher, säger han till Football-Italia.

171113 Sveriges Sebastian Larsson reagerar mot Italiens Ciro Immobile under fotbollsmatchen i VM-kvalets play-off mellan Italien och Sverige den 13 november 2017 i Milano. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Han tillägger:

– Jag ska göra mitt bästa de kommande två matcherna. Jag vet att dessa matcher är viktiga, vi måste nå målet som vi alltid har gjort.

Med sina 133 mål har Immobile blivit Lazios främste målskytt genom tiderna. I landslaget har målproduktionen inte varit lika effektivt – något anfallaren allt som oftast blir kritiserad för.

– Ibland verkade det som att jag inte var en del av laget som vann EM. Jag vet att jag behöver göra fler mål, men jag är glad över mina prestationer, så länge laget vinner är jag nöjd, säger han.

Kan bli en repris på 2017

Skulle Italien misslyckas att ta direktplatsen väntar playoff till våren. Då kan det bli en repris på 2017 om Sverige inte heller lyckas ta sig direkt till VM.

De tio bästa grupptvåorna, tillsammans med de två bästa gruppvinnarna i Nations League som inte vann eller kom tvåa i sin VM-kvalgrupp, spelar ett playoff om tre platser i VM 2022.

Då kan Sverige och Italien lottas mot varandra.

Foto: Bildbyrån

Sverige har direktplatsen i VM i egna händer. Slår man Georgien på torsdag och kryssar mot Spanien på söndagkväll är man klara för världsmästerskapet 2022.

LÄS MER: Svenska hotet mot VM-drömmen – hela åtta(!) spelare kan missa avgörandet mot Spanien: ”Får leva med det”

Få våra nyhetsbrev!