Isländska besvikelsen mot Lagerbäck: "Kunde ha blivit president…"

Isländska besvikelsen mot Lagerbäck: ”Kunde ha blivit president…”

Lars Lagerbäck är ny förbundskapten i Norge. Till islänningarnas stora besvikelse.

Svenske Lars Lagerbäck blev kung med hela det isländska folket efter förra sommarens bragd-EM. Island nådde slutspel och slog ut självaste England i åttondelsfinalen.

Det ledde till rena fotbollsfebern på ön och röster höjdes för att göra mirakelmannen Lagerbäck till ny president i landet. Efter succén lämnade Lagerbäck Island och klev sedan in som rådgivare i svenska A-landslaget. Förra veckan kom sedan skrällen att 68-åringen tar över Norges landslag.

Det uppskattade inte alls islänningarna.
– Jag tror att det har mycket med känslorna att göra. Lagerbäck var väl Islands mest populära man under en period. han kunde säkert ha blivit president. Många hade nog väntat sig att han skulle sluta efter EM, men nu är han hos Norge. Det finns några som hellre hade sett att han fortsatte hos oss, säger målvakten Hannes Halldorsson till norska Dagbladet.
– Jag blev ganska överraskad, men det är en stark värvning av norska fotbollsförbundet. Lasse är ett perfekt val för Norge, vilket han även var för Island. Han är expert på allt som har med landslagsfotboll att göra.

LÄS MER: BOMBEN: Lars Lagerbäck blir förbundskapten – igen

Se några av reaktionerna på Twitter här: