ISLANDS JÄTTESKRÄLL: Chockade Argentina i historiska VM-matchen – efter Messis straffmiss

Island gör sitt första världsmästerskap någonsin.
Den lilla nationen med en befolkning på cirka 338 000 invånare fortsätter att överraska fotbollsvärlden.
Island totalchockade stornationen Argentina och spelade 1-1 i sin första VM-match någonsin – och Messi missade straff.

Islands ofattbara saga fortsätter. Vi alla minns hur Lagerbäcks mannar totalchockade alla under EM 2016 och slog ut självaste England i slutspelet – detta i landets första mästerskap någonsin. Under lördagen spelade landet sin första VM-match i historien.

Sverige-bekantingen gav Argentina svar på tal

Och man kunde knappast ha fått en svårare motståndare – på pappret. För vem trodde att Island skulle ha en chans mot världsnationen Argentina med spelare som Messi, Higuain, Agüero och Di Maria i laget?

Argentina öppnade dock matchen starkast och gjorde 1-0 i den 19:e minuten genom Manchester City-stjärnan Sergio Agüero. Men blott fyra minuter senare chockade den tidigare Helsingborgspelaren Alfred Finnbogasson alla och kvitterade till 1-1.

Messi missade straff

I andra halvlek pressade detta stjärnfyllda Argentina på med allt vad man hade offensivt. I den 64:e minuten fick Argentina straff och fram klev Lionel Messi. Men målvakten Halldorsson räddade bollen!

Sista halvtimmen blev sedan en enda stor forcering av Argentina mot Islands mål. Men Messi och kompani lyckades inte överlista Halldorsson bakom stolparna och slutresultatet skrevs till 1-1 – en osannolik skräll.

Dela för att gratulera Island till första VM-poängen någonsin!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);