Hope Solos nya anklagelser - tre år efter skandalscenerna mot Sverige i OS

Hope Solos nya anklagelser – tre år efter skandalscenerna mot Sverige i OS

.

Tre år har gått. 
Nu förklarar Hope Solo de märkliga scenerna i straffläggningen mot Sverige i OS – och kommer med nya anklagelser.
– Jag har velat prata om det sedan jag slutade, och jag har skämts sedan dess, säger hon.

Scenerna som utspelade sig under OS i Rio 2016, då Sverige och USA möttes i kvartsfinalen, blev en av hela tävlingens största snackisar.

Omtalade scenerna i OS

Det var under straffläggningen då Sverige skulle slå sin sista straff som USA:s stjärnmålvakt Hope Solo plötsligt lämnade målet, började fibbla med sina målvaktshandskar och senare bytte ut dem, och tog lång tid på sig innan han åter ställde sig i målet.

Det hjälpte föga, då Lisa Dahlkvist kyligt satte straffen och skickade USA ur turneringen.

160812 USA:s målvakt Hope Solo byter handskar innan Sveriges Lisa Dahlkvist ska lägga sin straff i kvartsfinalen i fotboll mellan USA och Sverige den 12 augusti 2016 under OS i Brasilia.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Efter matchen gick Hope Solo till attack mot det svenska laget, vilka hon kallade för fegisar, och hon stängdes efter det av från landslaget.

Hope Solo har inte spelat en match med landslaget sedan dess, och hon har inte glömt händelsen i OS.

Nya anklagelserna

Först nu, tre år senare, berättar hon vad som egentligen hände.

Hope Solo menar att bakgrunden till att hon valde att fixa med målvaktshandskarna hade att göra med en tidigare händelse i landslaget.

– I 2015 när jag fördröjde Tysklands straff gjorde jag det för att jag behövde förbereda mig, jag behövde ta ett djupt andetag, gå iväg en sväng, ta lite vatten. Jag gjorde det för min egen skull. Jag försökte inte störa straffskytten, så var det inte utan jag försökte vara förbereda mig själv. Vårt ledarteam såg att det gjorde straffläggaren nervös, att ju mer tid straffskytten måste vänta kan påverka nerverna, säger hon till Aftonbladet.

150612 USA:s målvakt Hope Solo under fotbollsmatchen i VM mellan USA och Sverige den 12 juni 2015 i Winnipeg.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Enligt Solo ville tränarna att Solo på nytt skulle ta tid på sig – och gjorde handskarna trasiga inför matchen med flit.

– Målvaktstränaren och huvudtränaren Jill Ellis tog mina handskar och förstörde dem inför matchen, så om jag var tvungen att göra en räddning skulle säga att mina handskar var trasiga. Är det något fel på din utrustning måste de tillåta dig att fixa det. Jag kände mig inte bekväm med det. Jag ville inte göra det, jag var väldigt erfaren som målvakt och jag ville lita på mina instinkter, men våra tränare gjorde konstiga saker på den tiden, vi testade nytt, ny statistik, nya saker. Jag skulle ha sagt nej, jag skulle litat på mina instinkter och jag är ledsen över det, men tränarna fick mig att göra det  och jag har skämts sedan dess, säger hon.

Hope Solo är i dagsläget expert för BBC under VM.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!