Henrik Larsson högaktuell för nytt jobb – som förbundskapten

Henrik Larsson högaktuell för nytt jobb – som förbundskapten

SvFF vill fortsätta plocka in gamla VM 94-hjältar.
När Roland Nilsson tar över U21-landslaget så är Henrik Larsson högaktuell för att ersätta som förbundskapten för ett pojklandslag, avslöjar Fotbollskanalen.

Det blir en hel del ommöblering i svenska landslagen under sommaren. Den allra största är att Håkan Ericson lämnar U21-landslaget efter sommarens EM. Istället kliver VM 94-hjälten Roland Nilsson in och tar över U21-landslaget.

”Rolle” har just nu ansvaret för P17-landslaget. Dessutom slutar även P16-landslagets förbundskapten Magnus Wikman samt P19-landslagets förbundskapten Claes Eriksson. Därför behövs det tre nya förbundskaptener och nu vill Svenska Fotbollförbundet plocka in ännu en VM 94-hjälte till organisationen.

SvFF vill ha in Henrik Larsson, som för närvarande är ledig, för att ta över ett av de svenska pojklandslagen, avslöjar Fotbollskanalen.
– Jag har inga kommentarer till några namn. Det jag kan säga är att vi är långt fram i processen och räknar med att ha allt klart i den kommande veckan, säger Claes Eriksson som är ansvarig för rekryteringen till Fotbollskanalen.
– Vi har pratat med åtta stycken.

Henrik Larsson slutade i höstas hos Helsingborg efter tumultet när laget åkte ur allsvenskan. Innan dess har han varit A-lagstränare i både Landskrona och Falkenberg.

LÄS MER: Mäktiga hyllningarna till Henke Larsson som gjorde hattrick i ”comebacken”.

https://youtu.be/A8FTDH4AAmo