Hemska chockbeskedet: Fotbollsikonen har gått bort i en ”plötslig och oväntad död”

Fotbolls-England är i sorg.
Ännu en före detta landslagsspelare och Leedsikon har gått bort.
Legendaren Trevor Cherry dog plötsligt och oväntat, han blev 72 år gammal.

Det blev otroliga 679 ligamatcher och 36 mål i engelsk fotboll för klubbar som Huddersfield, Bradford och framförallt Leeds. Dessutom gjorde Trevor Cherry 27 landskamper för England och bar även kaptensbindeln i den näst sista landslagsmatchen.

Leedsikonen död

Men det var i klassiska Leeds som försvararen blev en ikon. Cherry var framgångsrik i klubben under storhetstiden på 70-talet.

Trevor Cherry, England
Trevor Cherry, England. FOTO: Twitter

Stora höjdpunkten i backens karriär var engelska ligatiteln säsongen 1973-74. Men nu är Leeds i stor sorg över förre lagkaptenens hemska dödsbesked.
”Leeds United är chockat och djupt berört av beskedet att klubblegendaren Trevor Cherry gått bort plötsligt och oväntat vid 72 års ålder”, skriver klubben i ett officiellt uttalande. 

Blev 72 år gammal

Cherry blev bara 72 år gammal och är ännu en Leedsikon som gått bort nyligen. För bara två veckor sedan gick förre lagkamraten och legendaren Norman Hunter bort efter sviterna av coronaviruset.
”Våra tankar är med Trevors fru Sue, hans söner Darren och Ian, dottern Danielle och hans fem barnbarn under denna svåra tid”, skriver Leeds vidare i pressmeddelandet.

Trevor Cherry, England
Trevor Cherry, England. FOTO: Twitter

Trevor Cherry lämnade fotbollen helt efter att spelarkarriären tog slut 1985. Men 2004 försökte han faktiskt köpa sig in i favoritklubben Leeds.

LÄS MER: Hemska dödsbeskedet: Legendaren och VM-guldmedaljören har gått bort i coronaviruset