Heltokiga straffvarianten som varken målvakt ELLER domare fattar någonting av

Glöm Panenka-straffen – det här är det nya.
Se när Maldivernas Ashad Ali Adubarey bjöd publiken på den sjukaste straffvarianten vi sett på länge. 

Det finns straffar och så finns det straffar. Vi har sett det mesta: chippar, stoppfinter och en hel del annat. Men inget kan mäta sig med Ashad Ali Adubareys magiska straff för Maldiverna mot Afghanistan i AFC Challenge Cup 2014.

Matchen slutade 0-0 efter full tid och efter 1-1 i förlängningen gick det till straffläggning. Då fick Adubarey för sig att testa en helt ny metod. Men nog hade han hoppats på att målvakten skulle bli lite mer förvånad… Domaren verkar ju i alla fall bli ganska förvånad.

Se en av tidernas mest bisarra straffvarianter:

Målvakten gick inte på Adubareys ”fint” men bollen gick ändå i nät. Och sjukt nog hjälpte detta Maldiverna till seger med totalt 8-7 i straffläggningen.

Bara veckor senare bjöd Thomas Müller på en liknande variant när Tyskland mötte Algeriet i VM 2014. Men tysken får jobba lite om han vill komma upp i Adubareys nivå…

LÄS MER: 8 fotbollsspelare som fullständigt brutit mot alla tänkbara regler för tröjnummer

Här försöker sig Thomas Müller på en liknande variant:

Müllers försök var lite mindre riskabelt i och med att det var en frispark. Men han var så pass långsam att effekten blev obefintlig. Lagkamraten Toni Kroos, som var den som la frisparken, erkände att det såg lite dumt ut.
– Vi hade tränat på det där. På träningarna fungerade det alltid, men det ser dumt ut när det inte fungerar, sa Kroos till tysk media efter matchen.