Helsingborgs skräckscenario: Andreas Granqvist kan lämna redan i sommar

Andreas Granqvist har lämnat VM bakom sig och är redo för spel med Helsingborg.
Men den stora frågan är hur länge ”Granen” blir kvar i klubben.
– Kommer det ett bud som han själv är intresserad av så måste vi visa den respekten, säger klubbens ordförande Krister Azelius till SVT Sport.

I januari stod det klart att Andreas Granqvist med familj lämnar ryska Krasnodar för flytt hem till Helsingborg i sommar. ”Granen” skrev kontrakt över 3,5 år som spelare och dessutom en treårig förlängning i form av rollen som sportchef.

Den svenska landslagskaptenen var en av Sveriges bästa spelare under fotbolls-VM i Ryssland och nu väntas han spela i Superettan.

”Granen” kan lämna HIF

Men ”Granens” sejour hemma i Helsingborg kan bli kort.

Klubbens ordförande Krister Azelius berättar för SVT Sport att 33-åringen från Påarp skulle kunna lämna om det finns intresse från större klubbar.
– Kommer det ett bud som han själv är intresserad av så måste vi visa den respekten att vi tar ett samtal om det, säger Azelius till SVT Sport.

Debuterar mot J-Södra

Andreas Granqvist väntas debutera för Helsingborg borta mot Jönköping Södra när serien startar om den 29 juli. Hemmadebuten framför supportrarna på Olympia blir mot Norrby den andra augusti.

Att ”Granens” intåg har påverkat klubben positivt är minst sagt tydligt enligt Azelius, som har tät kontakt med sin nyblivne stjärnmittback.
– Det finns en oerhört positiv stämning i klubben och att han blivit vår nu. En viktig puck i det hela är ju att han och familjen flyttat hem. Vi har fått hem en riktig ledare som styr med ödmjukhet utan att vara det minsta störig, säger han till SVT Sport.

LÄS MER: Graham Potters första värvning till Swansea: Uppges plocka in svenske jättetalangen

Galna jobbförslaget till Janne Andersson efter VM-succén: ”Helt osannolikt”