Helgalna erbjudandet till Zinedine Zidane – som är värt hela 2 miljarder kronor(!)

Helgalna erbjudandet till Zinedine Zidane – som är värt hela 2 miljarder kronor(!)

Om fyra år spelas fotbolls-VM i Qatar – och hemmanationen är beredd att spendera stora summor för att turneringen ska bli en framgångssaga.
Zinedine Zidane ska ha erbjudits jobbet som förbundskapten och kontraktet ska enligt Bild vara värt motsvarande två miljarder kronor.

Qatar är värd för fotbolls-VM om fyra år, men det finns inte mycket som talar för att hemmanationen kommer att göra succé. De är för tillfället rankat 98:a på Fifas världsranking, men landslaget är nu på jakt efter en förbundskapten som de hoppas ska kunna göra stordåd med laget.

De vill ha Zidane

Enligt Bild är siktet inställt på den förre storstjärnan Zinedine Zidane, som nyligen lämnade Real Madrid efter att ha vunnit Champions League tre år i rad. Enligt den tyska tidningen, som i sin tur hänvisar till egyptiska medier, ska Zidane erbjudits jobbet som förbundskapten, och kontraktet ska vara värt hela två miljarder kronor.

Att Qatar lägger stora pengar på att få ihop ett slagkraftigt landslag i sportsammanhang har hänt tidigare. De har ”värvat” flera framgångsrika friidrottare och inför hemma-VM i handboll 2015 plockade man in tolv spelare från andra nationer.

Då fick spelarna, förutom månadslöner på flera 100 000 kronor, minst 800 000 kronor var för varje seger – och det slutade med att Qatar vann silver.

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Här är Liverpools tredje värvning i sommar – Jürgen Klopp får VM-stjärnan till vrakpris