Helgalna engelska VM-succén – blir nu historiska(!) trots missad VM-medalj: ”Något vi aldrig tidigare sett”

England blev utslaget av Frankrike i kvartsfinalen av fotbolls-VM.
Men engelsmännen blev ändå historiska – åtminstone utanför planen.
Det är nämligen första gången någonsin som de engelska fansen åker hem från ett mästerskap utan att någon blivit omhändertagen av lagens långa arm.

Nej, fotbollen ”kom inte hem” den här gången heller. Även fast England stundtals imponerade i mästerskapet så tog det stopp i kvartsfinalen mot Frankrike. Anfallsstjärnan Harry Kane fick dubbla chanser från straffpunkten, men brände den andra av dem med bara några minuter kvar av matchen. Därmed blev det uttåg, och ett mästerskap att glömma för engelsmännen.

Blir historiska

Men även fast spelarna kanske lägger mästerskapet till handlingarna så blev nationen, trots uttåget i kvartsfinalen, historiska. Dock inte PÅ planen, utan snarare på läktarplats.

LÄS MER: Petter Northug överraskar alla och dyker plötsligt upp i skidskyttetävlingen – med svenska landslagskläder(!)

Artikeln fortsätter efter bilden.

Harry Kane
Harry Kane. FOTO: Bildbyrån

Det är nämligen första gången någonsin under ett mästerskap i fotboll som ingen engelsk supporter blivit omhändertagen av polis. Mark Roberts, som är chef inom den brittiska supporterpolisen menar att supportrarnas beteende under mästerskapet har varit ”exemplariskt”.
– Vanligtvis har vi några omhändertagen varje mästerskap, men att vi nu har haft noll är något som vi aldrig sett förut, säger Roberts enligt brittiska Mirror.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons stora ilska – ryter ifrån efter känsliga frågan: ”Det är inte läge för det nu!”

”Har bidragit”

Som bekant har reglerna kring alkohol varit mycket strikta i Qatar. Mark Roberts vill inte enbart peka på den faktorn men erkänner samtidigt att det helt klart har påverkat.
– Det vore fel att slå fast att det goda uppförandet enbart beror på restriktionerna kring alkoholen i Qatar, men det har i viss mån bidragit.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Engelska fans under VM i Qatar. FOTO: Bildbyrån