Hela åtta(!) storklubbar följer svenske stortalangen under U21-EM

Den svenska U21-anfallaren Joel Asoro är ett hett villebråd på spelarmarknaden. Enligt brittiska Chronicle är det idel storklubbar som följer svensken.

U21-EM pågår för fullt och för den svenske anfallaren Joel Asoro är det en chans att visa upp sig. Efter att ha debuterat som den yngste svensken och Sunderlands yngste spelare någonsin i Premiere League så har han omgärdats av rykten inför sommarens transferfönster.

Nu uppger brittiska Chronicle att klubbar som Manchester United, Manchester City, Inter, Milan, Chelsea, PSG, Bayern München och många fler följer stockholmaren. Tidningen nämner också Arsenals påstådda bud på omkring 33-34 miljoner kronor men väljer att avfärda det som alldeles för lågt med tanke på att han har två år kvar på kontraktet samt sett till förväntningarna som omgärdar hans potential.

Till Sportbladet sa han, för en vecka sedan, följande om det påstådda Arsenal-intresset.
– Det kom som en chock. Det är klart klubbar tar kontakt och sådär, men det är min agent som har hand om det. Jag försöker fokusera på min fotboll så länge.

Under säsongen har Asoro framförallt spelat för Sunderlands U23-lag där han presterat så pass bra att han nominerats till Premier League 2s bästa spelare och till det prestigefyllda priset ”Golden boy”.

Men till nästa säsong säger den svenske anfallaren till Sportbladet att han vill ta klivet upp och spela på en högre nivå.
– Vi får se. Jag kan inte säga så mycket nu. Det är klart man inte är glad när man inte får spela så mycket, men det är ändå min första säsong så jag kan inte förvänta mig för mycket, men jag vill spela mer A-lagsfotboll.

LÄS MER: Helvändningen: Nu vill jagade målkungen flytta till Liverpool

https://youtu.be/qqto2Dxcgh0