Hedvig Lindahls oväntade kritik efter känslosamma bilderna på Lindelöf: ”Jag blir provocerad av det där”

I dag börjar Sveriges jakt på OS-medalj i fotboll.
Då kommer landslagshjälten Hedvig Lindahl med oväntad kritik – efter bilderna på Victor Nilsson Lindelöf.
– Jag blir lite provocerad av det där, säger hon till SportExpressen.

På onsdagen är det dags för svenska landslagsdamerna att kliva in i OS 2021. Det blir tuffast möjliga motstånd direkt när regerande världsmästarna USA väntar i dagens premiärmatch.

”Är jobbigt”

Förväntningarna är stora på det här svenska landslaget och målsättningen är tydlig att man jagar medalj i Tokyo. Längst bak är det återigen Hedvig Lindahl som kliver in mellan stolparna 38 år gammal.

Hedvig Lindahl, Sverige
210607 Goalkeeper Hedvig Lindahl of the Swedish women’s national football team is interviewed by the media after a training session on June 7, 2021 in Kalmar. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0176

Ända sedan 2005 har hon varit given förstemålvakt i A-landslaget och det här blir hennes femte raka OS-turnering. Vid sidan av vad som händer på planen kommer det även bli tufft att lämna familjen med fru och två barn i flera veckor.
– Men jag har ju gjort det här några gånger nu, och som alltid är det Sabine som är den stora hjälten. Den här gången är det nog framför allt Timothy (7 år) det är tufft för. Han är så stor att han förstår hur länge jag ska vara borta. Nathan (4 år) kommer att ha dagar då han saknar mig men han förstår inte vidden av det, säger hon i en intervju med SportExpressen.
– Det är klart att det är jobbigt för mig också. Jag såg de där intervjuerna under herr-EM med ett par av de svenska spelarna som har barn, Victor Nilsson Lindelöf var det väl som var mest känslosam. Och jag förstår exakt vad det känner.

Lindahls kritik

Men Lindahl kommer också med en oväntad efter att ha sett de känslosamma bilderna på Victor Nilsson Lindelöf under fotbolls-EM.
– Samtidigt kan jag känna att bara för att det är en pågående pandemi så kunde inte deras familjer följa med på det här mästerskapet lika enkelt. Men de har varit med alla andra gånger. I vårt fall har det inte varit möjligt finansiellt att ta med sig familjen. Så jag blir lite provocerad av det där, samtidigt blir jag glad av att det visar hur de känner. För det är ju så det är. Det är tufft, men jag ska verkligen inte klaga, säger hon till kvällstidningen.

Victor Nilsson Lindelöf, Sverige
201112 Victor Nilsson Lindelöf of the Swedish national football team during a press conference on November 12, 2020 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0040

Sedan avslutar Hedvig Lindahl med sin målsättningen för sommarens OS-turnering: ”Jag vill att vi ska vinna guld. Om vi lyckas, det vet jag inte.”

Vad tycker du om Hedvig Lindahls kritik? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stora OS-mysteriet är nu löst – 20-årige atleten har hittats efter sanningen avslöjats av handskriven lapp

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!