Här väljer Zlatan ut sitt absoluta drömlag – med tidernas sämsta(!) defensiv: "Jag behöver inga backar..."

Här väljer Zlatan ut sitt absoluta drömlag – med tidernas sämsta(!) defensiv: ”Jag behöver inga backar…”

Zlatan Ibrahimovic har fått chansen att välja ut sin absoluta drömfemma.
Och självklart är han själv med.
När ”Ibra” bygger ihop ett riktigt monsterlag – men med tidernas sämsta försvar.

Han är vårt lands bästa fotbollsspelare genom tiderna, utan tvekan. Zlatan Ibrahimovic har också satt ett stort avtryck i hela fotbollsvärlden när han placerat Sverige på kartan genom sina mycket framgångsrika år.

Zlatans framgång

Allt började i Malmö FF en gång i tiden och sedan dess har Zlatan fått se det mesta av Europa. Han har representerat storklubbar som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United och Los Angeles Galaxy.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic. FOTO: Youtube.

”Ibra” har också vunnit titlar i samtliga länder han spelat i och öst in mål för alla sina klubbar. Samt blivit rejält älskad av supportrarna var han än flyttat.

Ibras drömfemma

I många intervjuer har Zlatan pekat ut Ronaldo som sin stora favoritspelare genom tiderna. Därför har brasilianaren en given plats i svenskens absoluta drömfemma.

Det är Uefa som låter Zlatan få välja ut de fem bästa spelarna för att skapa det ultimata drömlaget. Självklart tar Ibrahimovic också ut sig själv i drömgänget.

Sämst defensiv

Sedan följer trion Lionel Messi, Zinedine Zidane och Ronaldinho. Ett riktigt monsterlag på pappret men det stora utropstecknet är så klart att defensiven är urusel då både målvakt och backar saknas helt och hållet.
– Jag behöver inga backar, bara anfallare, säger Zlatan om sitt drömlag till Uefa.com.

Zlatan Ibrahimovic, Uefa
Zlatan Ibrahimovics drömlag. FOTO: Youtube.

Zlatan kör istället på en klassisk skolgårdstaktik med flygande målvakt. Den enda som nog inte lär vakta målet är med all säkerhet han själv…

Se Zlatans drömfemma:

LÄS MER: Här tar Zlatan ut de 11 bästa han någonsin har spelat med