Här står brassen för årtiondets sjukaste filmning i svensk fotboll

IFK Värnamo tog en viktig seger mot Helsingborg under söndagen.
Men snackisen efteråt handlade mest om en händelse i slutskedet.
Backen Netinho fixade en frispark vilket ledde till det avgörande målet – med årets sjukaste filmning.

IFK Värnamo kämpar för att undvika ett negativt kval i Superettan. Söndagens hemmamatch mot Helsingborg blev en nagelbitare och med bara minuter kvar stod det fortsatt 0-0.

Men i den 89 minuten skulle laget få sin stora chans – och tog den. På en frispark prickade Freddy Winsth Alexander Achinioti Jonsson i straffområdet som satte 1-0 till hemmalaget.

Galen filmning

Värnamo vann matchen med 1-0, men det var situationen som föranledde den matchvinnande frisparken som skulle bli den stora snackisen.

Brassen Netinho petade fram bollen samtidigt som Helsingborgs Andri Runar Bjarnason var på väg att fälla ut sitt ben. Men islänningen höll tillbaka medan brassen kastades sig upp i luften, inte ens i närheten av att röras av benet.

Frisparken fick han trots det med sig och Värnamo såg till att förvalta. Se filmningen här:

Segern innebar att Värnamo nu ligger ovanför kvalstrecket på säker mark. Däremot har både GAIS och Varberg på platserna under i tabellen en match mindre spelad.

Den sista omgången av Superettan spelas till helgen. Det återstår att se huruvida Värnamo slipper kvala sig kvar eller inte.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

Bomben: Allsvenska klubben i kontakt med förre Premier League-mittfältaren

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);