Här springer 4 lagkamrater fram och drar ned byxorna för tidernas märkligaste frisparksvariant

Det finns en hel del knäppa frisparksvarianter i fotbollsvärlden.
Och den här klassar nog in som en av de absolut märkligaste.
När fyra lagkamrater springer fram och drar ned byxorna framför målvakten…

Serie A-matchen mellan Catania och Torino 2008 har bjudit på en av fotbollshistoriens i särklass märkligaste frisparksvarianter. Och regissören bakom det hela var frisparkskungen Giuseppe Mascara.

Märklig frisparksvariant

Mascara la upp bollen precis så som han ville ha den på gräset, Torino radade upp sin mur och plötsligt rusade fyra Catania-spelare fram mot målvakten Matteo Sereni. Och drog ned byxorna…

Giuseppe Mascara
110410 Fotboll, italiensk, Serie A, Bologna – Napoli: Giuseppe Mascara, Napoli, glädje jubel efter 0-1 © Bildbyrån – Cop 4 SWEDEN ONLY

Snacka om hemmagjord frisparksvariant och frågan är hur påverkad motståndarmålvakten blev av det oväntade. För sekunden senare böjer Mascara in bollen i mål, se frisparken här nedanför.

En intränad variant

Catania vann matchen med 3-2 tack vare den så märkliga frisparksvarianten efter matchen avslöjas sanningen. Att det faktiskt var en intränad variant av tränaren och förre stormålvakten Walter Zenga.
– Det här är en strategi som Zenga försöker med kontinuerligt på träningarna, sa klubbens vd Pietro Lo Monaco till italienska tv-kanalen RAI.

Giuseppe Mascara
Giuseppe Mascara. FOTO: Youtube

Någon liknande frisparksvariant med neddragna shorts har vi inte sett sedan dess. I alla fall inte på så här hög nivå men i amatörfotbollen lär det här genitricket säkerligen ha dykt upp.

Se frisparksvarianten här:

LÄS MER: De 15 mäktigaste frisparkarna någonsin har utsetts – och en svensk(!) tar plats på åtråvärda listan