Här slår svenske 17-åringen till med årets häftigaste konstmål

Filston Mawana.
Det är dags att lära känna svenske 17-åringens namn.
För i helgen bjöd han på årets häftigaste konstmål inom svensk fotboll.

I helgen vann Sveriges P17-landslag en fyrnationsturnering i Örebro. Och det var i sista matchen mot Rumänien som en viss svensk stortalang skulle bjuda på show.

Han heter Filston Mawana, är 17 år gammal, uppfostrad i Malmö FF men spelar numera i tyska Hoffenheim och är helt enkelt jäkligt grym på att göra mål. I P17-landskampen mot Rumänien var han verkligen på spelhumör – och bjöd på stor show.

Unge Mawana stod för två mål i 3-1-segern och är framförallt det första som kommer att locka till sig en hel del scouter från de allra största klubbarna i Europa.

”Jag vet inte riktigt vad jag tänkte”

I straffområdet tog han emot ett inlägg på bröstet och med ryggen mot mål levererade han en ruggig bicycleta som gick i mål via stolpen. Utan tvekan årets häftigaste mål i svensk fotboll och en fullträff som säkerligen kommer spridas i hela världen.
– Jag vet inte riktigt vad jag tänkte. Ibland är det bara göra och inte tänka så mycket. När jag var i luften såg jag att den gick in och kände bara stor glädje, säger målskytten Mawana till 24Malmö.se.

Innan MFF-produkten Mawana valde att flytta till Hoffenheim fanns även intresse från storklubbar som Bayern München, Juventus, Arsenal och Chelsea, enligt uppgifter. Det intresset lär nog inte direkt svalna efter det här konstmålet.

LÄS MER: Dele Alli visade fingret och hånas nu brutalt – efter tidernas sämsta ursäkt