Här räddar Robin Olsen Roma från fiasko i matchens sista sekund – se monsterräddningen

Roma höll på att förlora mot Chievo Verona på hemmaplan.
Men då klev Robin Olsen fram och stod för en jätteräddning i matchens slutskede.
”Ett mirakel”, skriver La Gazetta Dello Sport om Olsens räddning.

Den svenske målvakten Robin Olsen fick förnyat förtroende mellan stolparna i Romas match mot Chievo.

Svensken hade inte mycket att göra i den första halvleken utan i stället var det Roma som kontrollerade tillställningen och gick till paus med 2-0.

Roma goalkeeper Robin Olsen holds the ball during the Serie A soccer match between AC Milan and Roma at the Milan San Siro Stadium, Italy, Friday, Aug. 31, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)

Roma nära fiasko på hemmaplan

Bortalagets slovenske mittfältare Valter Birsa reducerade för Chievo till 2-1 i den andra halvleken. Med knappt sju minuter kvar av matchen chockades hemmapubliken när Mariusz Stepinski kvitterade till 2-2.

Målet gav Chievo energi och faktum var att man hade en jättechans att åka hem med tre poäng från den italienska huvudstaden.

Robin Olsen of Sweden wears an AS Roma scarf upon his arrival at Ciampino airport in Rome, Monday, July 23, 2018. (Elio Vergati, Telenews/ANSA via AP)

Robin Olsens jätteräddning i sista sekunden

I matchens sista sekund avlossade den landslagsmeriterade yttermittfältaren Emanuele Giaccherini ett jätteskott – som såg ut att gå in.

Men Olsen sträckte ut sig så mycket han bara kunde och fick fingerspetsarna på bollen. Svensken räddade därmed Roma från ett riktigt fiasko och matchen slutade oavgjort, 2-2.