Här kliver en ouppvärmd Håkan Mild in på planen för att tricksa – och överglänser självaste Ronaldinho(!)

Ronaldinho gjorde det till sitt trick.
Men plötsligt fick han sig en utmanare.
Det i form av en ouppvärmd Håkan Mild(!).

Ronaldinho var verkligen en helt unik fotbollsspelare. När han slog igenom med dunder och brak i Barcelona i början av 00-talet så fick han många att verkligen förälska sig i sporten fotboll. Inte nog med att han var en poänggörare och målskytt av rang, han var dessutom typiskt brasiliansk med sin spelstil, med allt vad det innebär.

Klassiska videon

Ronaldinho var verkligen en sambalirare som aldrig var rädd att bjuda på show på planen, och det var verkligen en behållning att se honom trolla med motståndarna på planen. Han fick det ofta att se ut som att han var ute på en gård och lattjade med lädret, fast det i själva verket kunde handla om en Champions League-final eller VM-turnering. Och det bästa av allt – han gjorde det alltid med ett leende.

Ronaldinho
080819 OS 2008, fotboll, semifinal, Argentina – Brasilien: Ronaldinho, Brasilien, är uppgiven. © Bildbyrån – 70800

Stunderna då Ronaldinho verkligen briljerat och bjudit på fotbollsgodis är otaliga, men ett riktigt klassiskt ögonblick är den gången då brassen i en reklamfilm för Nike gick ut på en plan och sköt bollen i ribban, bara för att ta ned bollen på bröstet och dra den på volley i ribban igen – totalt blev det hela fyra ribbträffar i rad i den video som fick en hel värld att förundras över hans bollgeni.

LÄS MER: Fotbolls-EM 2021: TV-tider, spelschema och resultat

Håkan Milds trollnummer

Troligtvis så var det bara ett reklamtrick och, mest troligt är att inte ens Ronaldinho i sina bästa stunder kunde bjuda på den typen av trolleritrick. Därför var det rejält chockerande när den svenske mittfältsmotorn Håkan Mild kopierade det hela. Som spelare var han inte direkt känd för att vara en bollkonstnär, utan mer en hårt arbetande spelare – men videon säger någonting helt annat.

Foto: Youtube

I det klassiska klippet – som är minst lika fejkat som Ronaldinhos, men ändå stor underhållning – så kliver en ouppvärmd Mild ut på planen för att samla bollar, men innan han kliver av så passar han på att kopiera brassens nummer – och det hela är såklart helt briljant. Snacka om kyla och underhållning från Håkan Mild – som får självaste Ronaldinho att ligga i lä.

LÄS MER: Den gången Zlatan satte hela Sverige i extas – och skickade en oväntad passning till VM 1994-hjältarna

Få våra nyhetsbrev!