Här gör Tottenham det omöjliga: Vänder och avgör – i matchens sista sekund

.

Tottenham var helt uträknat och i 0-3-underläge mot Ajax.
Då gjorde man en mirakelvändning och sköt sig vidare till final – med matchens sista spark.
– Ord kan inte beskriva vad jag känner just nu, säger Tottenhams tränare Mauricio Pochettino med tårar i ögonen.

Ajax har under våren blivit något av hela Europas favoritlag.

Med sin unga spelartrupp, och med sin frejdiga fotboll, har man charmat publiken och dessutom fällt jättar som Real Madrid och Juventus.

Var i 0-3-underläge

Man såg länge ut att ta sig hela vägen till final.

Nederländarna vann den första semifinalen mot Tottenham i England med 1-0, och gick upp till en 2-0-ledning i hemmamötet.

Foto: TT

Tottenham hade svårt att skapa chanser, och med superstjärnan Harry Kane skadad var man helt uträknade.

Men då klev i stället Lucas Moura in i handlingarna.

Ajax en stolpskott från final

Tio minuter efter pausvilan reducerade han till 1-2 i matchen (1-3 i dubbelmötet), och bara fyra minuter senare var det kvitterat.

Efter det inleddes en intensiv jakt på det avgörande målet för Tottenham, men det var Ajax som skapade de hetaste chanserna.

När klockan närmade sig 90 spelade minuter hade Hakim Ziyech ett skott i stolpen – men efter ett slumpmål var det i stället Tottenham som tog sig till final.

Grät okontrollerbart

Matchklockan hade precis slagit 95 minuter (fem minuters tillägg visades av fjärdedomaren) när Lucas Moura snappade upp en boll i straffområdet och distinkt sköt in 3-2 till Tottenham, som därmed tog sig vidare till final på fler gjorda bortamål.

Efter matchen grät Tottenhams tränare Mauricio Pochettino okontrollerbart, och tv-intervjun som gjordes med honom var tvungen att skjutas upp då känslorna var för många.

– Vad ska jag ens säga? Jag är så känslosam just nu. Det här är så fantastiskt. Men tack! Tack, fotbollen. Och tack, spelarna. Jag har sagt hela säsongen att de är hjältar och i kväll visar de verkligen det. Andra halvlek är helt makalös. Tack! Tack, fotbollen. Utan den här typen av känslor, som vi inte kan få utanför fotbollen, är det omöjligt att leva. Och tack till fansen, till alla som trott på oss från början av säsongen fram till nu. Det är så svårt att beskriva med ord vad jag känner just nu, sa han enligt Aftonbladet.

I finalen, som spelas den 1 juni, möter Tottenham Liverpool.

Se samtliga höjdpunkter från den magiska matchen här nedan:

[arve url=”https://www.viafree.se/embed/sport/spurs-vidare-till-cl-final-efter-osannolika-overtidsdramat?partnerId=036f615f-3f87-40d3-885b-eb69637f1d86&autoplay=true” aspect_ratio=”1:1″ /]

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);