Här får målvakten(!) fotbolls-Sveriges största snilleblixt – motståndarna fattar ingenting när han överger målet

Det är inte ofta målvakten hamnar i målprotokollet.
Men ibland händer det – och då oftast med stil.
Det bevisar verkligen den här målvakten i Umeå FC.

Märkliga situationer utspelar sig ibland på en fotbollsplan. Allt från ett oväntat och lite diffust mål till en dribbling eller glidtackling som verkligen inte går enligt planen.

Överger plötsligt egna målet

Ibland händer det dessutom att målvakten hamnar i målprotokollet. Den allra vanligaste situationen är då att burväktaren har följt med upp i motståndarnas straffområde under en hörna i sista minuten, i desperat jakt efter en kvittering.

Foto: Twitter

Men ibland kan målvakten helt plötsligt visa upp ett enormt gott spelsinne och få en fullkomligt lysande idé. Och det är just det den här målvakten från Umeå FCs U17 får i förra helgens möte mot Brommapojkarna.

Medan samtliga spelare står och dricker vatten vid avbytarbänken blåser domaren igång i spelet. Målvakten uppfattar att ingen hörde signalen, tar bollen och sätter fart mot målet.

Trycker dit bollen

Han rusar med bollen från eget straffområde och motståndarna uppfattar inte aktionen förrän det är alldeles för sent. När han kommit till mittcirkeln så sätter motståndarna fart, men målvakten har då fått upp farten tillräckligt snabbt att ingen hänger med och han kan enkelt placera in bollen i mål.

Foto: Twitter

Se målvaktens snilleblixt i klippet här nedan.

LÄS MER: När Zlatan Ibrahimovic visade tecken på enorm kyla – och förnedrade målvakten två gånger om