Här chockar Tyskland hela fotbollsvärlden – med tidernas konstigaste frisparksvariant

Det här är en riktig modern klassiker.
När Thomas Müller och tyska landslaget försökte sig på den mest märkliga frisparksvarianten i VM 2014.
Och det gick sådär… Eller ja, det gick åt skogen!

När Tyskland var bäst i hela världen försökte de sig även på något av det märkligaste fotbollsvärlden sett på länge. Nämligen en frisparksvariant utöver det vanliga, helt klart.

Tyskland chockar världen

Under åttondelsfinalen av VM 2014 var Tyskland rejält pressat i åtondelsfinalen mot skrällaget Algeriet. Efter 0-0 under ordinarie speltid krävdes det förlängning för att Tyskland skulle vinna med 2-1 och gå vidare.

Thomas Müller, Tyskland
Thomas Müller, Tyskland. FOTO: Twitter

Men det allra mest anmärkningsvärda från den matchen var det oerhört märkliga försöket till frisparksvariant från tyskarna. Regissören var anfallsstjärnan Thomas Müller som sprang fram, ramlade omkull, reste sig upp igen och sedan forsatte springa mot mål.

Komisk frisparksvariant

Allt resulterade i en mycket komisk spelsekvens och alla som tittade på matchen kunde inte förstå vad som just hänt. Man kunde bara skratta åt frisparksförsöket, se frisparken här nedanför.

Efter matchen erkände sedan Müller att han ramlat omkull med flit och att tyska landslaget faktiskt hade tränat på den högst märkliga frisparksvarianten, se även när de tränar in frisparken längre ned i artikeln.

Och vi vet ju alla hur det gick sen. När Tyskland vann hela VM och fick lyfta guldpokalen sommaren 2014.

Se märkliga frisparksvarianten:

…och här tränar de varianten:

https://www.youtube.com/watch?v=pIUPA_h90iM

Thomas Müller lyckades faktiskt med en liknande frisparksvariant nyligen när Bayern München mötte Röda Stjärnan i Champions League. Det var i september som Bayern vann med 3-0 och tysken gjorde ett riktigt läckert mål på övertid – fast den här gången utan att ramla.

Se Müller lyckas här:

LÄS MER: Här drar han iväg frisparken i 211 km/h: ”Hårdaste skottet i fotbollshistorien”