Här avlyssnas division 7-matchen – och snacket på planen kan vara bland det absolut skönaste vi hört

Här avlyssnas division 7-matchen – och snacket på planen kan vara bland det absolut skönaste vi hört

Fotbollen är inte den bästa.
Men tugget under matcherna i division 7 har garanterat flera guldkorn – och det går verkligen inte att sluta skratta.

Det är ingen skräll att Sveriges högsta fotbollsserie, allsvenskan, tveklöst är den serie som lockar mest intresse från den svenska fotbollspubliken. Det är ju där den bästa fotbollen i landet spelas.

Bjuder på guldkorn

Däremot bjuder den svenska fotbollen på så mycket mer än så. Sporten sträcker sig till hutlösa divisioner ner i serien – spelare som absolut inte drar in en enda krona på sitt spelade, utan snarare går minus på det.

Foto: YouTube

Man spelar fotboll för att man tycker att det är enormt roligt. Det behöver inte vara mer än så. Om vi kollar neråt i de lägre divisionerna i Sverige är spelet absolut inte det bästa – det är snarare helt parodiskt stundtals.

Den bjuder däremot på något mer. Det man knappast hör eller ser på en fotbollsmatch i de högre divisionerna – och det går ibland inte att sluta skratta när man hör hur en spelare division 7 snackar och ter sig.

Toksköna tugget

Och det här är bland det tydligaste exemplet på just det. Det är Joel Segerdahl, journalist på Discovery som gjort serien ”Gärdsgårdsserien”. I det här klippet, som går att se nedan, har han satt mikroner på domare och spelare i en division 7-match, och det kan vara bland det absolut skönaste vi någonsin har sett.

Foto: YouTube

LÄS MER: Ikonen Sven-Göran Eriksson närmar sig oväntad comeback – uppges ta över storklubben