Här är Sveriges 10 största talanger – redo att ta över världen

Här är Sveriges 10 största talanger – redo att ta över världen

En skrev just på för Gent, en annan för Club Brügge och en tredje är snart klar för Real Madrid. Svenska talanger är stekheta just nu, men vem är mest lovande? Gänget bakom Fotboll Manager 17 har svaret!

Sverige är på väg att få sin dyraste fotbollsspelare någonsin när AIK:s stjärnskott Alexander Isak är på väg att slå Zlatan Ibrahimovics transferrekord från 2001.

Det är bara en tidsfråga innan 17-årige stockholmaren skriver på för självaste Real Madrid för en prislapp på 95 miljoner, om man ska tro alla uppgifter i media.

Men han är inte den enda svenske stortalangen som byter klubbadress det här vinteruppehållet. Tidigare har Falkenbergs jagade yngling Jesper Karlsson skrivit på för Elfsborg, Tesfaldet Tekie och Jordan Larsson har nyligen lämnat allsvenskan för utlandsklubbar och kraftpaketet Carlos Strandberg tar ny fart i Club Brügge.

Svenska talanger blomstrar som aldrig förr och namnen här ovanför dominerar även när gänget bakom nya succéspelet Football Manager 2017 utser de 10 mest lovande talangerna i Sverige.

För den kommande rekordkillen Isak blir det bara en tredjeplats på listan. Men med fyra 17-åringar inom topp-10 så känns det som att listan kan se helt annorlunda inom ett år.

Sveriges 10 största fotbollstalanger:

1. Simon Gustafson, 22 år, Feyenoord
2. Carlos Strandberg, 20, Club Brügge
3. Alexander Isak, 17, AIK
4. Jordan Larsson, 19, NEC Nijmegen
5. Tesfaldet Tekie, 19, Gent
6. Joseph Colley, 17, Chelsea
7. Sead Haksabanovic, 17, Halmstad
8. Joel Asoro, 17, Sunderland
9. Gustaf Nilsson, 19, Bröndby
10. Jesper Karlsson, 18, Elfsborg

LÄS MER: Här skriver Alexander Isak ny fotbollshistoria.

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.