Här är drömelvan av spelarna som vunnit flest titlar under 2000-talet – en svensk(!) tar plats i superlaget

Fotbollsspelare definieras av en avgörande detalj: Antal titlar.
Och här är drömelvan med spelarna som vunnit flest titlar på 2000-talet.
Där en svensk faktiskt tar plats bland världsstjärnor som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

Världens bästa fotbollsspelare drivs av en enda sak. Att vinna titlar och få lyfta pokaler.

Flest titlar

För även om individuella rekord och ärofyllda utmärkelser är kul att få. Så är det ingenting som slår glädjen att vinna en titel med sina lagkamrater.

Cristiano Ronaldo, Portugal
160710 Portugals Cristiano Ronaldo jublar med pokalen under finalen mellan Portugal och Frankrike under fotbolls-EM den 10 juli 2016 i Saint-Denis. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135647

Det finns de som är väldigt bra på att höja sin omgivning och lyfta sina lagkamrater mot storslagna framgångar. Och det finns de som kan gå en hel karriär utan att vinna något överhuvudtaget – vi lider med dig, Harry Kane.

Han är bäst

Här spelar storstjärnorna Lionel Messi och Cristiano Ronaldo i en egen liga när det kommer till att vinna titlar och individuella utmärkelser. Men faktum är att det faktiskt är någon helt annan som slår båda två när det kommer till flest vunna titlar under 2000-talet.

Lionel Messi, Barcelona
110528 Fotboll, Champions League, final, Manchester United – Barcelona: Lionel Messi, Barcelona, med pokal. © Bildbyrån – 73285

Det är faktiskt högerbacken Dani Alves som är den mest titelprydda i världsfotbollen under det här millenniet. Brasilianaren har plockat hem hela 41 troféer under sin tid hos Sevilla, Barcelona, Juventus, PSG och Brasiliens landslag.

En svensk

Alves har så klart en given plats när en drömelva nu har skapats av de spelare som vunnit flest titlar under 2000-talet. Det är verkligen idel världsstjärnor som bildar det här superlaget och även en svensk tar plats i den mäktiga startelvan av mästare.

Dani Alves, Brasilien
Dani Alves, Brasilien. FOTO: Twitter.

Det är engelska sportsajten Give Me Sport som med hjälp av statistikbolaget Transfermarkt som har skapat den här startelvan av spelarna som vunnit flest titlar under 2000-talet. Ha i åtanke att det är spelaren på varje position som vunnit flest titlar och inte faktiskt de 11 spelare som vunnit flest titlar, så därför kan några namn saknas i den mördande konkurrensen.

Drömelvan:

Andriy Pyatov – 26 titlar

Dani Alves – 41 titlar
Gerard Pique – 36 titlar
Wael Gomaa – 31 titlar
Maxwell – 37 titlar

Hossam Ashour – 34 titlar
Xavi – 32 titlar
Andres Iniesta – 39 titlar

Lionel Messi – 37 titlar
Zlatan Ibrahimovic – 33 titlar
Cristiano Ronaldo – 34 titlar

Vad tycker du om stjärnlaget? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Zlatan avslöjar sanningen om fyllan – när lagkamraten lurade i honom vodka(!): ”Jag blev full som ett ägg…”

Få våra nyhetsbrev!