Här är division 3-matchen som har ALLT – visar varför lokalfotbollen är det absolut finaste vi har i Sverige

Kanske inte den bästa fotbollen.
Men de absolut skönaste händelserna.
Det visar verkligen ett ihopklipp från en match i den svenska tredjedivisionen.

Det är inte bara på de pampiga Champions League-arenorna det spelas fotboll på i världen. Sporten är för alla, och sträcker sig till varenda liten gräsplätt på vår jord.

Otroligt sevärd

Nog spelas den absoluta bästa fotbollen inför tiotusentals personer på läktaren, där världens främsta klubblag gör upp om de största titlarna. Det är inget snack om att just de matcherna är de mest sevärda – men spelarna på de allra största arenorna har åtminstone en sak gemensamt med de som kämpar på i de lägre, inhemska divisionerna runt om i världen.

Foto: Facebook

Nämligen passionen för sporten. Det kanske inte är den bästa kvalitén i de svenska mellanserierna, men de flesta tycker garanterat att det är precis lika roligt att spela fotboll som Lionel Messi.

De kanske inte bjuder på de mest spektakulära på planen, men det finns en helt annan aspekt som gör fotbollen så otroligt sevärd.

Sköna klippet

Ett bevis på det är verkligen ett klipp, som går att se nedan, från division 3-matchen mellan Skogså IF och Luleå SK i Norrbotten, som NSD sände. Den innehåller verkligen allt som gör lokalfotbollen så fruktansvärt underbar.

Är det inte att en spelare har glömt sina benskydd hemma, så är det ett snöpligt självmål eller en skada i samband med ett målfirande.

Foto: Facebook

Se klippet här:

Spoiler alert! Skogså vann matchen med 3–1.

LÄS MER: Här avlyssnas division 7-matchen – och snacket på planen kan vara bland det absolut skönaste vi hört